Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

ÉAOP-5.1.3-10-2010-0036 Gazdára találva – korszerű állatotthon Szolnokon

2013-01-24

A „Gazdára találva – korszerű Állatotthon Szolnokon” projekt keretén belül, a Szolnok Városi Állatotthon új telephelyének megépítésével régi probléma oldódott meg. A város és az alapítvány közös erőfeszítése eredményeképpen 2012 októberében átadják Szolnok új állatotthonát. A 41.052.00 Ft pályázati összértékű beruházás megvalósítására Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány alkotta konzorcium közel 30 millió Ft 72%-os vissza nem térítendő ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatást nyert. A projekt keretében a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány új telephelyre költözik.

Az önkormányzat által használatba adott területen az átköltöztetett kennelek mellé egy – komplexen akadálymentesített - fogadóépület (158,28 m2) épült, amelyben helyet kap az alapítványi iroda mellett egy információs fogadótér, fehér és fekete öltözők a kapcsolódó szociális helyiségekkel, hűtőkamra és raktár, valamint egy műtő, vizsgáló és lábadozó helyiségekből álló blokk. A fogadó épület előtt telken 6 db parkoló került kialakításra.

A terület beépítése még a fejlesztés után is alacsony marad, több mint 2 hektár zöldterület áll rendelkezésre a szabadtéri szemléletformáló akciók megrendezésére. Akorszerű eszközökkel felszerelt állatorvosi részlegben ezután el tudják végezni a sürgős beavatkozásokat, helyben tudnak gondoskodni a bekerült állatok általános állapotának feljavításáról, szükség szerint ivartalanításáról, hogy a befogadókhoz jó kondícióban lévő, egészséges állatok kerülhessenek.

A projekt másik fő célkitűzése, hogy ösztönözze a menhelyi állatok örökbefogadását, a felelős állattartás fejlődését és egyben megakadályozza az állatok újbóli utcára kerülését. A végrehajtott fejlesztést követően az otthonba került állatok között várhatóan csökken az elhullás aránya, több egészséges, jó kondícióban lévő állat kerülhet új gazdákhoz.

A kivitelezési munkálatok október 8-án befejeződtek, a használatba vételi eljárás jelenleg folyamatban van. Az állatotthon működése a projekt ideje alatt viszonylag zökkenőmentes, a pályázatban vállalt új programok megvalósítása folyamatos, a projekt keretében az alábbi programok zajlottak:

  • négy örökbefogadás népszerűsítő nyílt nap került megrendezésre;
  • folyamatos a nyílt biológia órák szervezése is, 4 iskolában több alkalommal szervezett bemutatókat kisiskolások számára az alapítvány munkatársa;
  • a „Találj rám szerda” elnevezésű program keretében tartottak állatsimogatással egybekötött foglalkozásokat a Liget Úti Általános Iskola, Előkészítő, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és EGYMI szakembereinek együttműködésével.
VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Közel kétszáz nyári munkát végző diáknak mondott köszönetet a város

2019-08-23

A korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésre a 2013-2018-as években indított „Nyári diákmunka” tapasztalatait felhasználva, 2019. évben a nyár folyamán ismét meghirdették a központi programot, melyben önkormányzatok és önkormányzati fenntartású, illetve tulajdonú gazdasági társaságok vesznek részt.

Végéhez közeledik a Szapáry ovi újjáépítése, szeptember végén érkezhetnek az ovisok

2019-08-22

Hamarosan újra vidám gyerekzsivajtól lesz hangos az újjéápült Szapáry úti óvoda. A csütörtöki szülői értekezletre a leendő kiscsoportosok szüleit várták, akiknek Ferenczné Teleky Éva, a Szolnok Városi Óvodák vezetője bemutatta a leendő óvónéniket is, illetve elhangzott a beköltözés időpontja: eszerint szeptember 23-tól nyitja kapuit az intézmény.

SM adománybolt nyílt Szolnokon - várják a rászorulókat és az adományozókat is!

2019-08-22

Az ország több települése után Szolnokon is megnyílt ez első adománybolt, melynek egy Várkonyi téri üzlethelyiség ad otthont. A csütörtöki megnyitón Szalay Ferenc polgármester is méltatta a nemes kezdeményezés fontosságát.

Utak felújításáról, futópálya építésének indításáról is döntöttek a soron kívüli közgyűlésen

2019-08-22

Több projekt indításról döntöttek a képviselők Szolnok város közgyűlésének augusztusi soron kívüli ülésén.

Százéves dédnagymamát köszöntött a polgármester

2019-08-18

Amikor Vona Gergelyné még Tarjányi Margitként meglátta a napvilágot száz esztendővel ezelőtt, akkor egy jómódú, vallásos földműves család első gyermekeként szép jövő várt rá.