Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

ÉAOP-5.1.3-10-2010-0036 Gazdára találva – korszerű állatotthon Szolnokon

2013-01-24

A „Gazdára találva – korszerű Állatotthon Szolnokon” projekt keretén belül, a Szolnok Városi Állatotthon új telephelyének megépítésével régi probléma oldódott meg. A város és az alapítvány közös erőfeszítése eredményeképpen 2012 októberében átadják Szolnok új állatotthonát. A 41.052.00 Ft pályázati összértékű beruházás megvalósítására Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány alkotta konzorcium közel 30 millió Ft 72%-os vissza nem térítendő ERFA (Európai Regionális Fejlesztési Alap) támogatást nyert. A projekt keretében a Szolnok Városi Állatotthon Alapítvány új telephelyre költözik.

Az önkormányzat által használatba adott területen az átköltöztetett kennelek mellé egy – komplexen akadálymentesített - fogadóépület (158,28 m2) épült, amelyben helyet kap az alapítványi iroda mellett egy információs fogadótér, fehér és fekete öltözők a kapcsolódó szociális helyiségekkel, hűtőkamra és raktár, valamint egy műtő, vizsgáló és lábadozó helyiségekből álló blokk. A fogadó épület előtt telken 6 db parkoló került kialakításra.

A terület beépítése még a fejlesztés után is alacsony marad, több mint 2 hektár zöldterület áll rendelkezésre a szabadtéri szemléletformáló akciók megrendezésére. Akorszerű eszközökkel felszerelt állatorvosi részlegben ezután el tudják végezni a sürgős beavatkozásokat, helyben tudnak gondoskodni a bekerült állatok általános állapotának feljavításáról, szükség szerint ivartalanításáról, hogy a befogadókhoz jó kondícióban lévő, egészséges állatok kerülhessenek.

A projekt másik fő célkitűzése, hogy ösztönözze a menhelyi állatok örökbefogadását, a felelős állattartás fejlődését és egyben megakadályozza az állatok újbóli utcára kerülését. A végrehajtott fejlesztést követően az otthonba került állatok között várhatóan csökken az elhullás aránya, több egészséges, jó kondícióban lévő állat kerülhet új gazdákhoz.

A kivitelezési munkálatok október 8-án befejeződtek, a használatba vételi eljárás jelenleg folyamatban van. Az állatotthon működése a projekt ideje alatt viszonylag zökkenőmentes, a pályázatban vállalt új programok megvalósítása folyamatos, a projekt keretében az alábbi programok zajlottak:

  • négy örökbefogadás népszerűsítő nyílt nap került megrendezésre;
  • folyamatos a nyílt biológia órák szervezése is, 4 iskolában több alkalommal szervezett bemutatókat kisiskolások számára az alapítvány munkatársa;
  • a „Találj rám szerda” elnevezésű program keretében tartottak állatsimogatással egybekötött foglalkozásokat a Liget Úti Általános Iskola, Előkészítő, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola és EGYMI szakembereinek együttműködésével.
VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Szolnok kiemelkedő sportolóit köszöntötték

2020-01-15

Kiváló eredményeket hozott a tavalyi esztendő a szolnoki sportéletben, számos nagyszerű teljesítmény született. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat, felkészítőiket és egyesületeket ezúttal is köszöntötték a városházán, az Országos Diákolimpiai és Magyar Bajnoki Díjátadó Ünnepségen.

A doni katasztrófa áldozataira emlékeztünk Szolnokon

2020-01-13

A hetvenhét esztendővel ezelőtti, több mint százezer magyar katona életét követelő doni katasztrófára emlékeztünk hétfőn Szolnokon, a Tiszai hajósok terén. A világháborút követő emlékezetpolitika miatt évtizedekig még csak beszélni sem volt szabad nemzetünk egyik legnagyobb XX. századi tragédiájáról.

Hanzély Pál hőstettére emlékezett a város

2020-01-08

Az emberi önfeláldozás minden korban kivívja a társadalom elismerését. Így történt ez Szolnokon is 93 esztendővel ezelőtt, amikor Hanzély Pál főhadnagy életét áldozta mások megmentéséért. A nemes cselekedet előtt az esemény évfordulóján a hagyományokat követve ismét megemlékezéssel tisztelgett a város.

Megállították a Merengő Krisztus szobor talapzatának süllyedését

2020-01-07

Gerendákkal támasztották meg a Merengő Krisztus című szobor felépítményét a belvárosi nagytemplommal szemben. Minderre azért volt szükség, mert egy közelmúltban történt beavatkozás miatt megsüllyedt a kompozíció.

Egymilliós támogatást szavazott meg a közgyűlés Ádám Atinak

2019-12-19

Hosszú évek óta nincs hiány a költségvetésünkben, annyit költünk, amennyit megtermelünk – mondta el Szalay Ferenc polgármester a város közgyűlésének decemberi ülésén, a 2020. évi költségvetési koncepció tárgyalásánál.