Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnokon indította el a TOP információs napok sorozatát a Magyar Államkincstár

2015-11-24
A 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban rendelkezésre álló 1230 milliárd forintnyi Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) fejlesztési forrásaiból mintegy 54 milliárd forint jut Jász-Nagykun-Szolnok megyére, ezen felül Szolnokra még csaknem 15 milliárd forint - mondta a Magyar Államkincstár (MÁK) elnöke kedden Szolnokon sajtótájékoztatón.
 
Településvezetők és területfejlesztési szakemberek részéről élénk érdeklődés kísérte a Magyar Államkincstár szervezésében a TOP Tájékoztató Napot a Megyeházán.
 
Az európai uniós források 2014-2020-as megyénkbe dedikált, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében felhasználható 53,78 milliárd forintos forrás felhasználásával kapcsolatban juthattak fontos és hasznos információhoz a résztvevők. 
 
A hamarosan megjelenő pályázati kiírások keretében többek között gyermekintézmény- és turizmusfejlesztési, helyi gazdaságfejlesztési, barnamezős ,foglalkoztatási, helyi identitást erősítő projektre lehet benyújtani támogatási kérelmet. Mellékút fejlesztésre csak kijelölt szereplők pályázhatnak majd TOP forrásból. Fontos hangsúlyozni, hogy a hazánkba érkező uniós források 60%-a gazdaságfejlesztési célokat szolgál. 
 
A hatékony forrásfelhasználáshoz elengedhetetlenül fontos a térségi szinten érintett szereplők - a miniszteri fejlesztési biztos, a megyei önkormányzat, a megyei kormányhivatal és a Magyar Államkincstár megyei igazgatósága, a települési vezetők és szakemberek - szoros együttműködése és gördülékeny munkakapcsolata. 
 
A sikert az alapos előkészítő munka és a konszenzusos megoldásra törekvő egyeztetésekkel kikövezett út jelentheti a megye számára. Mi felkészülten várjuk a startpisztoly dördülését.
VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Elkezdődtek az ünnepi megemlékezések Szolnokon

2019-10-21

Szolnokon már hagyományosan a Széchenyi Lakótelepért Szabadidő, Kulturális és Sport Egyesület által szervezezett koszorúzással kezdődtek az október 23-ai megemlékezések.

Rangos díjakat adtak át a Képzőművészet Ünnepén

2019-10-19

Szombaton este a Szolnoki Galériában rendezték immár hagyományosan a Képzőművészet Ünnepe Szolnokon című tárlat megnyitó és díjátadó ünnepségét, mely a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozathoz kapcsolódik.

Családi Egészségnap során kisorsolt nyerőszámok

2019-10-17

Kedves Lakosok!

A 2019. szeptember 29-i Családi Egészségnap során kisorsolt nyerőszámok, melyekhez tartozó ajándékok még gazdára várnak: 113, 216, 307, 509, 1037, 1063.

Érdeklődni az 56/503-486-as telefonszámon lehet.

Sajtótájékoztatóval kezdődött a diákpolgármester-jelöltek vetélkedése

2019-10-15

Három nagyszerű fiatal és csapata mutatta be programját hétfőn délután a 2019-es diákpolgármester választás kampánynyitó sajtótájékoztatóján a Verseghy Ferenc Könyvtárban. A zsűri feladata nem volt könnyű, hiszen a jelöltek mindegyike rátermett, felkészült aspiránsnak bizonyult.

Új klímákat kapott a Hetényi kórház és a rendelőintézet

2019-10-11

Javarészt szolnoki cégek, köztük a Mátyus Ernő vezette Mátyus Kft.összefogásának köszönhetően kerülnek újabb klímaberendezések a Hetényi Géza kórházba, illetve a Hősök terén álló rendelőintézetbe. A felajánlást jelképesen dr. Bene Ildikó, a kórház vezetője vette át az egyik cég képviselőjétől.