Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnokon indította el a TOP információs napok sorozatát a Magyar Államkincstár

2015-11-24
A 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban rendelkezésre álló 1230 milliárd forintnyi Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) fejlesztési forrásaiból mintegy 54 milliárd forint jut Jász-Nagykun-Szolnok megyére, ezen felül Szolnokra még csaknem 15 milliárd forint - mondta a Magyar Államkincstár (MÁK) elnöke kedden Szolnokon sajtótájékoztatón.
 
Településvezetők és területfejlesztési szakemberek részéről élénk érdeklődés kísérte a Magyar Államkincstár szervezésében a TOP Tájékoztató Napot a Megyeházán.
 
Az európai uniós források 2014-2020-as megyénkbe dedikált, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében felhasználható 53,78 milliárd forintos forrás felhasználásával kapcsolatban juthattak fontos és hasznos információhoz a résztvevők. 
 
A hamarosan megjelenő pályázati kiírások keretében többek között gyermekintézmény- és turizmusfejlesztési, helyi gazdaságfejlesztési, barnamezős ,foglalkoztatási, helyi identitást erősítő projektre lehet benyújtani támogatási kérelmet. Mellékút fejlesztésre csak kijelölt szereplők pályázhatnak majd TOP forrásból. Fontos hangsúlyozni, hogy a hazánkba érkező uniós források 60%-a gazdaságfejlesztési célokat szolgál. 
 
A hatékony forrásfelhasználáshoz elengedhetetlenül fontos a térségi szinten érintett szereplők - a miniszteri fejlesztési biztos, a megyei önkormányzat, a megyei kormányhivatal és a Magyar Államkincstár megyei igazgatósága, a települési vezetők és szakemberek - szoros együttműködése és gördülékeny munkakapcsolata. 
 
A sikert az alapos előkészítő munka és a konszenzusos megoldásra törekvő egyeztetésekkel kikövezett út jelentheti a megye számára. Mi felkészülten várjuk a startpisztoly dördülését.
VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Szolnok kiemelkedő sportolóit köszöntötték

2020-01-15

Kiváló eredményeket hozott a tavalyi esztendő a szolnoki sportéletben, számos nagyszerű teljesítmény született. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat, felkészítőiket és egyesületeket ezúttal is köszöntötték a városházán, az Országos Diákolimpiai és Magyar Bajnoki Díjátadó Ünnepségen.

A doni katasztrófa áldozataira emlékeztünk Szolnokon

2020-01-13

A hetvenhét esztendővel ezelőtti, több mint százezer magyar katona életét követelő doni katasztrófára emlékeztünk hétfőn Szolnokon, a Tiszai hajósok terén. A világháborút követő emlékezetpolitika miatt évtizedekig még csak beszélni sem volt szabad nemzetünk egyik legnagyobb XX. századi tragédiájáról.

Hanzély Pál hőstettére emlékezett a város

2020-01-08

Az emberi önfeláldozás minden korban kivívja a társadalom elismerését. Így történt ez Szolnokon is 93 esztendővel ezelőtt, amikor Hanzély Pál főhadnagy életét áldozta mások megmentéséért. A nemes cselekedet előtt az esemény évfordulóján a hagyományokat követve ismét megemlékezéssel tisztelgett a város.

Megállították a Merengő Krisztus szobor talapzatának süllyedését

2020-01-07

Gerendákkal támasztották meg a Merengő Krisztus című szobor felépítményét a belvárosi nagytemplommal szemben. Minderre azért volt szükség, mert egy közelmúltban történt beavatkozás miatt megsüllyedt a kompozíció.

Egymilliós támogatást szavazott meg a közgyűlés Ádám Atinak

2019-12-19

Hosszú évek óta nincs hiány a költségvetésünkben, annyit költünk, amennyit megtermelünk – mondta el Szalay Ferenc polgármester a város közgyűlésének decemberi ülésén, a 2020. évi költségvetési koncepció tárgyalásánál.