Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Szolnokon indította el a TOP információs napok sorozatát a Magyar Államkincstár

2015-11-24
A 2020-ig tartó fejlesztési ciklusban rendelkezésre álló 1230 milliárd forintnyi Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) fejlesztési forrásaiból mintegy 54 milliárd forint jut Jász-Nagykun-Szolnok megyére, ezen felül Szolnokra még csaknem 15 milliárd forint - mondta a Magyar Államkincstár (MÁK) elnöke kedden Szolnokon sajtótájékoztatón.
 
Településvezetők és területfejlesztési szakemberek részéről élénk érdeklődés kísérte a Magyar Államkincstár szervezésében a TOP Tájékoztató Napot a Megyeházán.
 
Az európai uniós források 2014-2020-as megyénkbe dedikált, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében felhasználható 53,78 milliárd forintos forrás felhasználásával kapcsolatban juthattak fontos és hasznos információhoz a résztvevők. 
 
A hamarosan megjelenő pályázati kiírások keretében többek között gyermekintézmény- és turizmusfejlesztési, helyi gazdaságfejlesztési, barnamezős ,foglalkoztatási, helyi identitást erősítő projektre lehet benyújtani támogatási kérelmet. Mellékút fejlesztésre csak kijelölt szereplők pályázhatnak majd TOP forrásból. Fontos hangsúlyozni, hogy a hazánkba érkező uniós források 60%-a gazdaságfejlesztési célokat szolgál. 
 
A hatékony forrásfelhasználáshoz elengedhetetlenül fontos a térségi szinten érintett szereplők - a miniszteri fejlesztési biztos, a megyei önkormányzat, a megyei kormányhivatal és a Magyar Államkincstár megyei igazgatósága, a települési vezetők és szakemberek - szoros együttműködése és gördülékeny munkakapcsolata. 
 
A sikert az alapos előkészítő munka és a konszenzusos megoldásra törekvő egyeztetésekkel kikövezett út jelentheti a megye számára. Mi felkészülten várjuk a startpisztoly dördülését.
VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Közel kétszáz nyári munkát végző diáknak mondott köszönetet a város

2019-08-23

A korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésre a 2013-2018-as években indított „Nyári diákmunka” tapasztalatait felhasználva, 2019. évben a nyár folyamán ismét meghirdették a központi programot, melyben önkormányzatok és önkormányzati fenntartású, illetve tulajdonú gazdasági társaságok vesznek részt.

Végéhez közeledik a Szapáry ovi újjáépítése, szeptember végén érkezhetnek az ovisok

2019-08-22

Hamarosan újra vidám gyerekzsivajtól lesz hangos az újjéápült Szapáry úti óvoda. A csütörtöki szülői értekezletre a leendő kiscsoportosok szüleit várták, akiknek Ferenczné Teleky Éva, a Szolnok Városi Óvodák vezetője bemutatta a leendő óvónéniket is, illetve elhangzott a beköltözés időpontja: eszerint szeptember 23-tól nyitja kapuit az intézmény.

SM adománybolt nyílt Szolnokon - várják a rászorulókat és az adományozókat is!

2019-08-22

Az ország több települése után Szolnokon is megnyílt ez első adománybolt, melynek egy Várkonyi téri üzlethelyiség ad otthont. A csütörtöki megnyitón Szalay Ferenc polgármester is méltatta a nemes kezdeményezés fontosságát.

Utak felújításáról, futópálya építésének indításáról is döntöttek a soron kívüli közgyűlésen

2019-08-22

Több projekt indításról döntöttek a képviselők Szolnok város közgyűlésének augusztusi soron kívüli ülésén.

Százéves dédnagymamát köszöntött a polgármester

2019-08-18

Amikor Vona Gergelyné még Tarjányi Margitként meglátta a napvilágot száz esztendővel ezelőtt, akkor egy jómódú, vallásos földműves család első gyermekeként szép jövő várt rá.