Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Vállalkozók figyelem, fontos határidő jár le holnap!

 • Vállalkozók figyelem, fontos határidő jár le holnap!
 • Vállalkozók figyelem, fontos határidő jár le holnap!
 • 2021-02-24

  Tisztelt Ügyfeleink!

   

  A koronavírus-világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges egyes intézkedésekről szóló 639/2020. (XII.22.) Korm. rendelet 2. § (1) bekezdése alapján a mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősülő vállalkozónak a 2021. évben, az adott előleg-fizetési időpontban esedékes - a helyi adókról szóló 1990. évi C. törvény (Htv.) szerint bevallott és a 2021. évben az önkormányzati adórendelet szerinti adómértékkel bevallandó - adóelőleg 50 százalékát kell az egyes esedékességi időpontokban megfizetni. 

   

  Ennek feltétele, hogy a vállalkozó 2021. február 25-ig a székhelye, telephelye szerinti önkormányzati adóhatóság számára

  a) nyilatkozik arról, hogy

  aa) mikro-, kis- és középvállalkozásnak minősül,

  ab) az 1. § szerinti intézkedés külön kormányrendelet szerinti támogatástartalmának megfelelő összeget jogosult igénybe venni átmeneti támogatásként, és

  ac) 2019. december 31-én nem minősült az európai uniós versenyjogi értelemben vett állami támogatásokkal kapcsolatos eljárásról és a regionális támogatási térképről szóló 37/2011. (III. 22.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Atr.) 6. § (4a)-(4b) bekezdése szerinti nehéz helyzetű vállalkozásnak, továbbá

  b) - ha azt az adózás rendjéről szóló 2017. évi CL. törvény 1. melléklet 29. pont 1. alpontja szerint nem tette meg - bejelenti a telephelyének címét.

   

  A nyilatkozat kizárólag az állami adó- és vámhatóságon (NAV) keresztül, elektronikus úton, az állami adó- és vámhatóság által rendszeresített elektronikus nyomtatványon nyújtható be.

   

  Felhívjuk szíves figyelmét, hogy az adóigazgatási rendtartásról szóló 2017. évi CLI. törvény 53. § szerint az, aki a 2021. február 25-i határnapot önhibáján kívül elmulasztja, legkésőbb az elmulasztott határnaptól számított 45 napon belül (2021. április 12.) a nyilatkozat benyújtásával egyidejűleg igazolási kérelemmel élhet. Az igazolási kérelem elfogadásáról az önkormányzati adóhatóság dönt. Ebben az esetben a nyilatkozatot a NAV-on keresztül, az igazolási kérelmet a https://epapir.gov.hu honlapon elérhető e-papír rendszer segítségével (Témacsoport neve: Önkormányzati igazgatás, Ügytípus neve: Adóügyek) közvetlenül az önkormányzati adóhatósághoz kell benyújtani.

   

  Felhívjuk szíves figyelmét, hogy 2021. február 25. után igazolási kérelem hiányában benyújtott nyilatkozatot nem lehet elfogadni.

   

  A nyomtatvány benyújtásával kapcsolatos további tájékoztató a NAV honlapján a https://nav.gov.hu/nav/ado/egyeb/Nyilatkozat_HIPA_adoe20210125.html oldalon érhető el.

   

  Bízom benne, hogy minél többen élnek a lehetőséggel.

   

  Szolnok, 2021. február 24.

   

   

  Tisztelettel:

   

  Dr. Sebestyén Ildikó

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Megoldást találtak a látogatásra a Vízpart körúti idősek otthonában

  2021-04-12

  Az elhúzódó pandémia jelentősen befolyásolta a szolnoki idősotthonokban élők mindennapjait is. A szeptember óta tartó látogatási tilalom, a bezártság lelkileg is próbára tette a szépkorúakat és a hozzátartozókat is, ezért igyekezett Szolnok önkormányzata olyan megoldást találni, ami úgy teszi lehetővé a szeretteikkel való találkozást, hogy közben nincs veszélyben az egészsége a bentlakóknak.

  Támogatásra pályázhatnak a turisztikai szektor egyes szereplői Szolnokon

  2021-04-12

  Az önkormányzat a 2020/21-es évekre vonatkozóan, az országban elsőként olyan támogatási rendszert vezetett be, mellyel a koronavírus-járvány által leginkább sújtott vállalkozásokat segíti: a turizmus- és idegenforgalmi bevételektől eleső szállodákat, hoteleket, panziókat, fogadókat, szállókat, vendégházakat, éttermeket, vendéglőket.

  Virágzik a japán cseresznyefasor Szolnokon

  2021-04-06

  Évről évre egyre többen keresik fel március végén, április elején a Várkonyi térre telepített cseresznyefasort, hogy gyönyörködjenek a kibomló virágokban, vagy fotókon örökítsék meg azokat. A látványosság a japán Yuzával való testvérvárosi kapcsolatunkat idézi, és a Magyar-Japán Baráti Társaság kezdeményezésére 2015-ben telepítették, de már korábban is ültettek japán cseresznyefát Szolnokon.

  Lezárult a Móra park felújításának 2. üteme

  2021-04-01

  Befejeződött a Móra park felújításának 2. üteme, mely során mintegy 3800 négyzetméternyi zöldfelületet újított meg a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. A terület automata öntözőberendezést is kapott.

  Alkotói pályázat nyugdíjasoknak

  2021-03-18

  A felhívás célja, hogy bemutassa a nyugdíjas korosztály „karantén-időszakát”, hogy ki hogyan élte meg a koronavírus okozta járvány kitörését és az ezzel kapcsolatos korlátozások bevezetését.