Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Százéves dédnagymamát köszöntött a polgármester

 • Százéves dédnagymamát köszöntött a polgármester
 • Százéves dédnagymamát köszöntött a polgármester
 • 2019-08-18

  Amikor Vona Gergelyné még Tarjányi Margitként meglátta a napvilágot száz esztendővel ezelőtt, akkor egy jómódú, vallásos földműves család első gyermekeként szép jövő várt rá. Meg is találta élete párját, ám a háború utáni kommunista réuralma kisemmizte családját. Férjét az 56-os forradalom után bebörtönözték, majd 1979-ben elhunyt. Aztán 2000-ben Szolnokra költözött fiához, azóta itt él a megyeszékhelyen, s sokszor találkozhat unokáival és dédunokáival.

  A gyönyörű kort megélt, mai napig aktív idős asszonynak Szalay Ferenc polgármester adta át Orbán Viktor üdvözlő levelét, valamint a város ajándékát.

  - Ugyan nem sokan, de már városunkban is vannak olyanok, akik megélik ezt a gyönyörű kort - mondta Szalay Ferenc. – Margit néni élete tele volt nehézségekkel, s alighanem sokszor ő volt az, aki összetartotta a családot, amikor ő jelentette a biztonságot. Városunk önkormányzatának nevében szeretnék gratulálni, jó egészséget és szerető, boldog családot kívánok Margit néninek!

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Már alumínium dobozokat is gyűjtenek Ádám Ati gyógyításához

  2020-02-20

  Az elmúlt hónapokban számos cikk szólt a szolnoki emberek összefogásáról, amely a komoly egészségügyi problémákkal küzdő Ádám Ati gyógykezelését segítette. Csütörtöktől egy újabb módon támogathatjuk a 9 éves kisfiú gyógyítását: egy Spongyabob alakú alumínium sörös, üdítős dobozokat gyűjtő tároló került a Hild térre.

  Közösségfejlesztés a kultúra eszközeivel

  2020-02-20

  Az „Egy OK.-kal több SzolnOK.! – Közösségi tervezés alapú kulturális és közösségi célú helyi fejlesztések Szolnokon” című projekt részeként tartottak konferenciát csütörtökön, melynek célja Szolnok Kulturális Koncepciója aktuális tervezési szakaszának bemutatása volt.

  Egy hétig újra Tiszta Szívvel Szolnokért ingyenes lakossági szűrőprogram

  2020-02-19

  Eddig több mint 46 ezer szűrővizsgálatot végeztek az elmúlt tizenhárom évben a Tiszta Szívvel Szolnokért ingyenes lakossági szűrőprogram során, ez a szám idén elérheti az ötvenezret – mondta el Szalay Ferenc polgármester az ötnapos program szerdai sajtótájékoztatóján.

  Átadták a felújított Jász és Nagykun termeket a megyeházán

  2020-02-14

  Érték és hagyományőrzés: a megyei egyik legpatinásabb épületében, a megyeházán a közelmúltban felújították, pénteken pedig átadták a Jász és Nagykun névre keresztelt termeket. Az átadáson elhnagzott a jász himnusz és a kun miatyánk.

  A stabilitás, a biztonság és a fejlődés költségvetése

  2020-02-13

  Erősen fejlesztésközpontúnak és racionálisan megtervezettnek nevezte Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a megyeszékhely 2020-as költségvetési tervezetét, amelyet szerinte a stabilitás, a biztonság és a fejlődés jellemez.