Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Orosz fellépők, orosz finomságok a szolnoki gulyásfesztiválon

 • Orosz fellépők, orosz finomságok a szolnoki gulyásfesztiválon
 • Orosz fellépők, orosz finomságok a szolnoki gulyásfesztiválon
 • 2019-09-04

  A 2019. évi Szolnoki Gulyásfesztivál díszvendége Oroszország, érdemes lesz felkeresni standjukat, hiszen változatos programokkal, finom ételekkel készülnek!

  Részt vesz a gulyásfesztiválom Valerij Vladimirovics Ljehov követtanácsos, nagykövet-helyettes és Valerij Viktorovics Platonov, az Oroszországi Föderáció Magyarországi Nagykövetségének tanácsosa, a budapesti Orosz Kulturális Központ igazgatója.

  Többeknek ismerős lehet Marta Serebryakova énekesnő neve, vele is találkozhatunk a nap folyamán, előadása sokakat elvarázsol majd. Fellép a Gubernyija népi együttes Penza városból.

  A orosz gasztronómia csúcsát képviseli Alexander Kubrikov moszkvai 36 éves sztárséf, akinek olyan éttermek fémjelzik munkáját, mint a  «Ричард Львиное Сердце», «Гиляй», «Пятый океан», «Модус» , «Буфет» , «Ватрушка», «Как есть».  Természetesen lehetőség lesz hagyományos orosz ételek és italok kóstolására.

  Fényképkiállítás, az 1000 Út Utazási Iroda és az Orosz Kulturális Központ standja is várja az érdeklődőket, valamint lesz nyereményjáték is.

  Az elmúlt tizenöt évben aktív kapcsolat alakult ki a két ország között elsősorban gazdasági, turisztikai, kulturális téren, Szolnokon jelenleg négy gimnáziumban is tanítják az orosz nyelvet. Az idén a Verseghy gimnázium delegációja utazott ki az uráli Jekatyerinburgba csereprogram keretein belül.

  2004 óta minden évben megrendezésre kerül a Szolnoki Orosz Vacsoraest, ami a legszínvonalasabb, legelitebb gasztronómiai rendezvény a térségben.

  2017–ben nyílt meg Szolnokon a Balalajka Orosz Bisztró, amelyet a Forbes Magazin a „legoroszabb orosz bisztró”-nak kiáltott ki. Üzemeltetője Kátya Morozova Magyarország egyetlen balalajka művésze, a világhírű Kristall-Balalayka együttes egykori zenész – énekese.

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Már alumínium dobozokat is gyűjtenek Ádám Ati gyógyításához

  2020-02-20

  Az elmúlt hónapokban számos cikk szólt a szolnoki emberek összefogásáról, amely a komoly egészségügyi problémákkal küzdő Ádám Ati gyógykezelését segítette. Csütörtöktől egy újabb módon támogathatjuk a 9 éves kisfiú gyógyítását: egy Spongyabob alakú alumínium sörös, üdítős dobozokat gyűjtő tároló került a Hild térre.

  Közösségfejlesztés a kultúra eszközeivel

  2020-02-20

  Az „Egy OK.-kal több SzolnOK.! – Közösségi tervezés alapú kulturális és közösségi célú helyi fejlesztések Szolnokon” című projekt részeként tartottak konferenciát csütörtökön, melynek célja Szolnok Kulturális Koncepciója aktuális tervezési szakaszának bemutatása volt.

  Egy hétig újra Tiszta Szívvel Szolnokért ingyenes lakossági szűrőprogram

  2020-02-19

  Eddig több mint 46 ezer szűrővizsgálatot végeztek az elmúlt tizenhárom évben a Tiszta Szívvel Szolnokért ingyenes lakossági szűrőprogram során, ez a szám idén elérheti az ötvenezret – mondta el Szalay Ferenc polgármester az ötnapos program szerdai sajtótájékoztatóján.

  Átadták a felújított Jász és Nagykun termeket a megyeházán

  2020-02-14

  Érték és hagyományőrzés: a megyei egyik legpatinásabb épületében, a megyeházán a közelmúltban felújították, pénteken pedig átadták a Jász és Nagykun névre keresztelt termeket. Az átadáson elhnagzott a jász himnusz és a kun miatyánk.

  A stabilitás, a biztonság és a fejlődés költségvetése

  2020-02-13

  Erősen fejlesztésközpontúnak és racionálisan megtervezettnek nevezte Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere a megyeszékhely 2020-as költségvetési tervezetét, amelyet szerinte a stabilitás, a biztonság és a fejlődés jellemez.