Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2018-10-23

Számunkra a hazánk szent és sérthetetlen!

Hatvankét esztendővel azután, hogy 1956-ban kitört a forradalom, országszerte megemlékezéseken idézték fel az akkori eseményeket. Szolnokon az Ötvenhatosok emlékparkjában emlékeztünk mindazokra – köztük név szerint a szolnoki hősökre is -, akik életüket áldozták a szabadság eszméjéért, akik elviseltek kínzást, fogságot, meghurcoltatást azért, ami minden embernek és nemzetnek alapvető és megmásíthatatlan joga: a szabadságért és önrendelkezésért.

2018-10-18

Az idei évben is emelkedett a BURSA HUNGARICA ösztöndíj jövedelemhatára

Szolnok az idei évben is csatlakozott a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Szociális Ösztöndíjpályázat 2019. évi fordulójához, így októberben már a 19. alkalommal írta ki a pályázatot a szolnoki lakóhellyel rendelkező fiatalok részére.

2018-10-18

Második alkalommal találkoztak a Tanodák Szolnokon

Második alkalommal rendezték meg Szolnokon a Tanodák találkozója című szakmai konferenciát, melynek fókuszában a társadalom fejlesztése és a gyermekek életesélyeinek javítása áll. A kétnapos rendezvény egyrészt a tanodai programot megvalósító szakemberek számára nyújt együttműködési lehetőséget, másrészt a tanodás gyerekek közötti kapcsolatok fejlesztését szolgálja.

2018-10-16

Óriási siker Bécsben – állva tapsolt a közönség a szimfonikusok koncertjén

Nagyszabású koncerten vannak túl a szolnoki szimfonikusok– október 13-án a bécsi Musikvereinban, a zenei világ egyik legkultikusabb koncerttermében, a híres bécsi újévi hangversenyek helyszínén adtak koncertet. Ez a fellépés mérföldkő lehet a zenekar életében, hiszen most bebizonyosodott, hogy a szimfonikus zenekar nemzetközi porondon is megállja helyét.

2018-10-15

Te városod, a te divatod! - dizájnpályázat indul nagy nyereményekkel

Szolnok városának és a környék lakosainak hirdet versenyt az Auchan Korzó „A te városod, a te divatod! Tervezd meg!” címmel. A kreatív urbánus minták megálmodására buzdító dizájnpályázat nyertesei negyedmillió forintot vihetnek haza, alkotásaikból pedig limitált kiegészítő kollekció készül, aminek darabjait az Auchan Korzón és a Playersroom üzleteiben lehet majd megvásárolni. A pályaműveket többek közt Molnár Ferenc Caramel bírálja majd el, a fődíj sorsa közönségszavazáson dől el.

2018-10-15

Sok rászoruló családnak segít a Kiskert Program

Ebben az évben is sikeres volt a Kiskert Program. Az őszi idő már alkalmas a „számadásra”, a napokban a kiegyensúlyozottan magas motiváltságot és hatékonyságot mutató, példaértékű egyéni-, és családi gazdálkodást végzők közül a legjobb teljesítményt nyújtó 10 főt oklevéllel és ajándék-csomaggal ismerték el, melyeket Molnár Iván, a terület önkormányzati képviselője és Kozák Ferenc, a roma önkormányzat elnöke adott át.

2018-10-15

A Családi Egészségnap át nem vett nyertes számai

A Családi Egészségnap nyereménysorsolásán át nem vett nyeremények számai:

 

2018-10-11

Elég a hanyagul helyreállított közterületből - elkészült az Úthelyreállítási Kódex

Elkészült Szolnok Úthelyreállítási Kódexe, melynek célja, hogy a helyi közutakon, közterületen végzett munkálatok megfelelő minőségben, és folyamatos – kivitelezőtől független – ellenőrzés mellett készüljenek el – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Fejér Andor alpolgármester.

2018-10-11

Száz rászorulón segít Mága Zoltán adománya

Ötödik éve működik a Szolnok Segít karitatív program. Ez idő alatt mintegy 45 millió forint értékű felajánlás érkezett cégektől, magánszemélyektől a rászoruló családoknak. Ezúttal a jótékonyságáról is ismert Mága Zoltán hegedűművész, városunk díszpolgárának adományát, közel 100 pár cipőt vehettek át a programban résztvevő családok.

2018-10-09

Megelőzés és sport - Családi Egészségnap a Tiszaligetben

A Családi Egészségnapon szűrésekkel, egészségügyi tanácsadással, fitnesz-, torna- ésgyerekprogramokkal, egészséges ételek kóstoltatásával várják a gyermekeket, fiatalokat, felnőtteket és időseket egyaránt.

2018-10-08

Újra lesz MÁV Strand Szolnokon

Jövőév szeptemberétől újból birtokba lehet venni a Véső úti sporttelepet és a MÁV strandot. Az utóbbi több, mint másfél milliárdos beruházásból valósul meg. A sporttelepen már elkezdődtek a munkálatok: épül az atlétikai centrum, a sportcsarnok új szárnya, valamint hamarosan a strandrész is, melynek munkaterületét a sajtó jelenlétében hétfőn reggel adták át a kivitelezőnek.

2018-10-05

Az aradi tizenhármak előtt tiszteleg Szolnok

Megemlékezést tartottak Szolnokon, felidézve az 1848-49-es szabadságharc Aradon méltatlanul kivégzett tizenhárom hősének sorsát. A Zagyva-parton álló tizenhárom kopjafa előtt mécsesek égtek, a Magiszter iskola diákjainak ünnepi műsora pedig újra felidézte az egész nemzet számára oly tragikus eseményt.

2018-10-05

Átadták a Pro Caritate Díjat

A Martfűi Művelődési Házban a Kistérség Napja alkalmából tartottak pénteken ünnepséget, ahol Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere, a Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Társulási Tanácsának elnöke átadta a Pro Caritate Díjat.

2018-10-04

Modern óvodát kap a belváros

2019-re 520 millió forint európai uniós támogatásból újjáépül a Szapáry úti Óvoda. A projekt sikerességéhez Szolnok önkormányzata közel 163 millió forint önerővel járult hozzá, így egy minden igényt kielégítő, akadálymentesített, mai modern kornak megfelelő új épületet kap az intézmény – mondta el helyszíni sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester.

2018-10-03

Rangos díjat nyertek a szolnoki kórusok

Október 1. a zene világnapja, ezért szeptember utolsó hétvégéje Szolnok kórusainak életében is ünnepet jelentett.

2018-10-02

Modern sportpályát kapott a szandai iskola

Megújult sportpályán tarthatják ezentúl a testnevelés órákat és az edzéseket a szandaszőlősi általános iskolában. A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. a látvány-csapatsportágak számára kiírt TAO-keretből finanszírozta a beruházást. A pálya ünnepélyes átadását kedden tartották, Szalay Ferenc polgármester részvételével.

2018-10-01

A város szépkorúit köszöntötték

Sokéves hagyomány, hogy Szolnok városa ünnepségen köszönti szépkorú polgárait. Az eseménynek ezúttal is az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont, ahol Szalay Ferenc polgármester mondta el gondolatait az idősek világnapja alkalmából.

2018-10-01

Három múzeum kapott múzeumpedagógiai nívódíjat

A győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum, a Tatabányai Múzeum – Bányászati Múzeum és Ipari Skanzen, valamint a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum programjait ismerték el Múzeumpedagógiai nívódíjjal hétfőn Szolnokon, a Múzeumok Őszi Fesztiváljának nyitóprogramjaként megrendezett 16. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitón.

2018-09-27

Turizmus: befektetés a jövőbe!

A turisztikai szektor 1980 óta minden év szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a turizmus fontosságára és politikai, kulturális, társadalmi és gazdasági értékeire.

2018-09-27

Intézményi felújítások indulnak, egyensúlyban a költségvetés - fontos döntések a szeptemberi közgyűlésen

A nyári szünet után újra összeült Szolnok város közgyűlése, az ülés legfontosabb napirendi pontja a város önkormányzatának első féléves költségvetési beszámolója volt, de tárgyaltak a képviselők pályázatok indulásáról, és arról, hogy 2019-ben is lesz Bursa Hungarica ösztöndíj a felsőoktatásban tanuló szolnoki fiatalok számára.

2018-09-25

Új laborépületet adtak át Béres szolnoki gyárában

A gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata és leginnovatívabb területe, cél a további növekedés és az, hogy az ágazat részesedése a nemzeti összterméken belüli a jelenlegi 6 százalékról 8 százalékra nőjön - mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden, a magyar tulajdonú Béres Gyógyszergyár Zrt. szolnoki gyárában létesült új épület avatásán.

2018-09-25

A RepTár kedvezménnyel kedveskedik a Turizmus Világnapján (2018. szeptember 27.)

Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének (UNWTO) kezdeményezésére a turisztikai ágazat 1980 óta minden évben szeptember 27-én ünnepli a Turizmus Világnapját, ezzel is felhívva a figyelmet az idegenforgalom társadalmi, kulturális és gazdasági jelentőségére.
2018-09-24

Nyeremények várnak gazdára!

Kerékpáros ügyességi verseny és túra az  Európai Mobilitási Hét- Autómentes Nap és az 55. Tiszaligeti Napok keretében

2018-09-21

A közlekedés biztonságáért festettek a diákok

A közlekedés biztonságát segítő akciót hirdetett a megyei rendőr-főkapitányság. A balesetmegelőzési bizottság graffitik megrajzolására írt ki pályázatot, a feladat, hogy a falfirkák stílusában hívják fel a figyelmet a veszélyekre.

2018-09-21

Önkéntesek szépítették a Százszorszép ovit

Megújult a Szolnok Városi Óvodák Százszorszép Tagintézménye a Széchenyi lakótelepen a Tigáz mintegy hetven munkatársának köszönhetően. A felújítási munkák mellett hasznos eszközökkel és játékokkal gazdagodott az óvoda – minderre közel 12 millió forintot szánt a MET Csoport tulajdonába került Tigáz Csoport.

2018-09-17

Átadták a megyei Pírma-díjakat

Tizenegyedik alkalommal adták a megyei Príma-díjakat vasárnap este. Az elismerést a művészet, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a sajtó területén tevékenykedő kiválóságok közül vehették át többen a Szigligeti Színházban rendezett gálán.

2018-09-12

Változatos szolnoki programok a Kulturális Örökség Napjain

Az Európai Örökség Napokat csaknem ötven országban rendezik meg. E nemzetközi programsorozat része az 1990-es évek óta a szeptember harmadik hétvégéjén rendezett Kulturális Örökség Napjai. A programsorozat célja az épített, régészeti és természeti örökség bemutatása. A szolnoki programokról a Damjanich múzeumban tartottak sajtótájékoztatót szerdán délelőtt.

2018-09-06

Kiállításon mutatták be a közfoglalkoztatás értékeit, eredményeit

Negyedik alkalommal rendezték meg megyénkben a közfoglakoztatási kiállítást, melynek megnyitóján Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási Stratégiai és Koordinációs Főosztályának vezetője is köszöntötte az érdeklődőket Szolnokon a Hild téren. A közfoglalkoztatásról dr. Kállai Mária parlamenti képviselő, dr. Berkó Attila, kormánymegbízott és a Szalay Ferenc polgármester is elmondta gondolatait.

2018-09-05

Szolnok Napja sorsolás videó

Az alábbi szerencsés nyertes szolnoki ajándékcsomagban részesül: 053392
A nyertes karszalag tulajdonosának jelentkezését a marketing@ph.szolnok.hu e-mail címre várjuk, név, postázási cím megadásával, valamint a karszalagról készült fotóval. 
2018-09-05

Kerékpáros ügyességi verseny és túra

Kerékpáros ügyességi verseny és túra az Európai Mobilitási Hét- Autómentes Nap és az 55. Tiszaligeti Napok keretében 2018. szeptember 22. szombat
2018-09-05

Jubileumot ünnepel a Gulyásfesztivál

A 20. születésnapját ünneplő Szolnoki Gulyásfesztivál életében idén minden a rendezvény eredeti céljainak és hagyományainak megtartása körül forog. Már a fesztivál születésénél is bábáskodó ötletgazda és főszervező Csányi Sándor, illetve Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót a rendezvény részleteiről csütörtökön.

2018-09-04

Szolnoki ovisok évkezdését is támogatja idén az E.ON

Szolnokon két óvoda, illetve a segélyszervezet helyben működtetett családok átmeneti otthonában élő gyermekek részesülnek a városban kiosztásra kerülő összesen 145 csomagból, melyek közül az elsőket ma adták át a Szent Tamás Görögkatolikus Óvodában.

2018-09-03

Hat nagyszínpadi bérletes bemutatót tart a Szolnoki Szigligeti Színház

Hat nagyszínpadi bérletes bemutatót tart a Szolnoki Szigligeti Színház a 2018/2019-es évadban - közölte a hétfői évadnyitó társulati ülésen a teátrum igazgatója.

2018-09-02

A megszépült Szegő iskolában tartották a városi tanévnyitó ünnepséget

A felújított Szegő Gábor Általános Iskola udvarán gyűltek össze diákok, pedagógusok, szülők a városi tanévnyitó ünnepségre vasárnap. Az első osztályosok kissé megilletődötten, a nagyobbak már felszabadultabban érkeztek. Az iskolakezdést könnyítheti számukra, hogy egy teljesen megújult, megszépült iskola falai között lépnek be jelképesen az új tanévbe. 

2018-09-01

Már az első napon sokan várták a Szolnokon átadott könyvszekeret

A könyv, a tudás érték, és bár csökkent a papír alapon könyveket olvasók száma, hiszen egyre többen olvasnak okoseszközökön, időről időre születnek olyan kezdeményezések, amely vissza szeretnék csempészni az emberek mindennapjaiba az olvasást. Szombattól az Agóránál felállított könyvszekérről juthatunk kedvező áron, mindössze háromszáz forintért könyvekhez. A kezdeményezés sikerét jelzi, hogy már a megnyitón rengetegen válogattak a könyvek széles kínálatából.

2018-09-01

Tóth Éva a Szeretem Szolnokot! pályázat fődíjasa

Díjátadással zárult a 2018. évi Szeretem Szolnokot! pályázat. Minden eddiginél több pályázat érkezett, és bizony nehéz dolga volt a zsűrinek a döntés meghozatalakor. Szombaton délután az Agóra előtti színpadon került sor az ajándékok átadására.

2018-08-31

Közfoglalkoztatási kiállítás

Szolnok, 2018. szeptember 6.  Megyénkben negyedik alkalommal rendezzük meg a közfoglalkoztatási kiállítást. Időpont: 2018. szeptember 6. csütörtök, 10.00-17.00
Helyszín: Szolnok, Hild tér
2018-08-31

A Szolnok Napja rendezvényei miatt az alábbi helyeken várható útlezárás

A Szolnok Napja rendezvényei miatt az alábbi helyeken várható útlezárás:

Tiszai hajósok tere:
08.31. péntek 6.00 - 09.01. szombat 24.00

Szapáry út:
08.31. péntek 22.00 - 09.01. szombat 24.00

Pelikán Hotel parkolója:
08.31. péntek 22.00 - 09.01. szombat 24.00

Szegedi Kis István köz:
08.31. péntek 00.00 - 24.00

Sóház utca egyes parkolói:
08.31. péntek 00.00 - 24.00

Kossuth Lajos út:
09.01. szombat 05.00 - 19.00

2018-08-31

Szolnok díszpolgára lett dr. Béres József

Szolnok Napja alkalmából a város legrangosabb díjait adták át csütörtökön este az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, az eseményen megjelentek a város vezetői, kulturális és gazdasági életének meghatározó szereplői és a korábbi díjazottak. A rangos elismerések, az Ezüst Pelikán-díj, a Szolnok Díszpolgára cím és két újonnan alapított díj, a gróf Szapáry Gyula-díj és a Kátay Endre-díj új birtokosainak életútját ezúttal is egy-egy kisfilm mutatta be röviden.

2018-08-30

A város egyik legszebb s egyben legmodernebb iskolája lett a Szegő Gábor iskola

Már kívülről is impozáns látvány a felújított Szegő Gábor Általános Iskola, a kapun túl pedig megbizonyosodhat a látogató: a város egyik legszebb iskolájába lépett be. Tágas, napfényes folyosók és termek, harmonikus színvilág, tanévkezdésre készülődő pedagógusok, ami jelzi, hamarosan benépesül a patinás alma mater.

2018-08-29

Derekasan helytálltak a nyári munkát végző diákok

A tavalyinál is több, mintegy 161 diák végzett munkát, illetve vett részt szakmai gyakorlaton ezen a nyáron az önkormányzat szervezésben központi támogatással. A korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésére a Nemzetgazdasági Minisztérium 2018-ban ismét meghirdette a programot, melynek zárásaként idén is elköszönt a diákoktól dr. Sebestyén Ildikó jegyző és Szalay Ferenc polgármester.

2018-08-28

Programkavalkáddal ünnepeljük Szolnok Napját

Szeptember első hétvégéjén rendezik meg Szolnok legtöbb programot felvonultató rendezvénysorozatát, Szolnok Napját. A részletekről Szalay Ferenc polgármester, Kondor Balázs forgalmi csomóponti főnökség vezető, Molnár János őrnagy, a Légierő Zenekar Szolnok vezetője és a szervező Aba-Novák Agóra Kulturális Központ képviselője, Hajnal Anna beszélt a városházán rendezett sajtótájékoztatón.

2018-08-21

Az ebek kötelező védőoltásának időpontjai Szolnokon

Az ebek 2018. évi kötelező védőoltása Szolnok városában az alábbi helyeken és időben kerül végrehajtásra:

2018-08-09

Új autót adott Szolnok a tűzoltóknak

Egy vadonatúj Suzuki Vitara típusú autót adományozott Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata a szolnoki tűzoltóknak. A négymillió forint értékű adomány kulcsait Nagy Róbert tűzoltó alezredes, a szolnoki kirendeltség vezetője vette át Szalay Ferenc polgármestertől.

2018-08-07

A világ legjobb ejtőernyősei érkeztek Szolnokra

Idén immár 42. alkalommal rendezi meg a Nemzetközi Katonai Sporttanács a Katonai Ejtőernyős Világbajnokságot. Az elmúlt versenyeken rendre eredményesen szereplő magyar válogatott sikereinek köszönhetően Magyarország kapta a rendezés jogát.

2018-08-03

A japán nagykövet is méltatta Yuza és Szolnok kapcsolatát a városházi ünnepségen

A szolnokiaknak Yuza neve már régóta nem ismeretlen, időről-időre olvashatunk, hallhatunk velük kapcsolatos híreket a városi médiában. Harmincöt évvel ezelőtt került kapcsolatba a Tisza-parti és távol-keleti város, az évtizedek során egyre szorosabbra fűződtek a szálak a két település között. A jubileum megünneplésére több mint harmincfős japán csoport érkezett Szolnokra. A városháza dísztermében tartott ünnepségen részt vett Sato Kuni, Japán magyarországi nagykövete, Hiroki Tokita, Yuza és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

2018-08-03

Jubileumot ünnepel Yuza és Szolnok

A japán Yuza és Szolnok város harmincöt esztendeje került kapcsolatba egymással, időközben a két település testvérváros lett. Hogy mennyire élő a kapcsolat, azt a rendszeres látogatások száma, a kialakult barátságok is bizonyítják, legyen szó diákokról vagy felnőttekről.

2018-08-02

Szolnok Menüje is szerepel a város új gasztrokiadványában

A város gasztronómiáját ismertető, a vendéglátóhelyeket felsoroló kiadványt és a Szolnok Menüt bemutató sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Szalay Ferenc polgármester, aki a városháza marketing osztályának vezetőjével, Öhlbaum Emesével szólt a részletekről a Centrum Étteremben.

2018-08-01

Újra FIBA 3x3-as Európa-Kupa Selejtező Szolnokon

Az elmúlt két évben megrendezett FIBA 3x3 U18-as Európa-Kupa selejtezők után idén ismét grandiózus kosárlabda tornát rendez Szolnok városa. A nemzetközileg is elismert sporteseményen 15 ország 18 csapata mérkőzik meg a továbbjutást érő helyekért. Az egész hétvégét átölelő eseményre augusztus 4-5-én kerül sor a Tiszai hajósok terén. A részletekről Szalay Ferenc polgármester és Ribár Zsuzsa, a Szolnoki Sportcentrum Szervezési Osztályának vezetője beszélt az esemény sajtótájékoztatóján.

2018-07-31

Egy egész városrész újul meg - már látványos a változás

Hosszú évek óta várt fejlesztések sora valósul meg a Véső úton és környékén, ahol a beruházásoknak köszönhetően gyakorlatilag komplex városrész rehabilitációról beszélhetünk – kezdte keddi sajtótájékoztatóját Szalay Ferenc polgármester, aki a részletekről és az egyes projektek befejezésének várható időpontjáról is szólt.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app