Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2019-02-06

Tavasszal indul a tüdőkórház parkjának építése

Tavasszal kezdődik a város egyik legszebb parkjának, az egykori Tüdőkórház parkjának felújítása, illetve építése. Az 555 millió forintos beruházás során apark értékes növényállományának a megtartása kiemelten fontos lesz, a parkon belül a sík területen pedig nagyobb gyepes felületeket alakítanak ki.

2019-02-01

A cianidszennyezésre emlékezett Szolnok

A Tisza élővilágának emléknapja a folyót 2000-ben elérő ciánszennyezésnek állít emléket, a hagyományoknak megfelelően Szolnokon városi megemlékezésen elevenítették fel a folyó történetének talán legnagyobb katasztrófáját.

2019-01-31

Fontos döntések a januári közgyűlésen

A jobbikos Szotyori-Lázár Zoltánt a testületben váltó Berényi Gábor szintén jobbikos képviselő esküjével kezdődött csütörtökön Szolnok város januári közgyűlése.

2019-01-31

Stratégiai megállapodást kötött Szolnok és a Debreceni Egyetem

Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá január 30-án a Debreceni Egyetem és Szolnok Megyei Jogú Város önkormányzatának nevében Szilvássy Zoltán rektor, valamint Szalay Ferenc polgármester. Az együttműködés célja a térség gazdaságfejlesztésének támogatása kiemelten az oktatás és innováció területén.

2019-01-24

Tüzelővel segíti a város a rászoruló családokat

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően idén is a rászoruló családok segítségére siet Szolnok városa. A napokban kiszállított tűzifából mintegy 300 megyeszékhelyen élő család megélhetését, s nem utolsó sorban otthonának fűtését segíti az önkormányzat. Szalay Ferenc polgármester a részletekről tartott sajtótájékoztatót.

2019-01-23

Három praxisközösség kezdte meg működését

Három, részben Szolnokon működő praxisközösség közös nyitórendezvényét tartották szerdán a városházán. A három praxisközösség gesztora Szolnok önkormányzata, Besenyszög önkormányzata és a tiszasülyi önkormányzat. A praxisközösségek mindegyike 150 millió forint európai uniós, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósítja meg programját az „Az alapellátás és népegészségügy rendszerének átfogó fejlesztése - alapellátás fejlesztése” című felhívásra benyújtott pályázat alapján.

2019-01-23

A kulturális élet kiválóságait köszöntötték

Az Aba-Novák Agóra Kulturáis Központban rendezték meg Szolnok város kultúra napi ünnepségét. A gálán adták át a megyeszékhely pedagógiai, kulturális, tudományos és sportdíjait.

2019-01-18

Kiváló szolnoki sportolókat köszöntöttek a városházán

„A sport nem csak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb, legnemesebb nevelőeszköze. A sport a test útján nyitja meg a lelket.” – hangzott el a városházán rendezett pénteki ünnepségen, amelyen az olimpiai sportágak bajnokai és edzőik, valamint nem olimpiai sportágak bajnokai és felkészítőik, összesen hatvanegyen részesültek elismerésben.

2019-01-17

Két és fél milliárd forintból megújul az egykori szolnoki várkerület

Két projekt eredményeként, mintegy 2,5 milliárd forintból újjászületik az egykori szolnoki várkerület, a beruházásoknak köszönhetően egy turisztikailag vonzó városrész jön létre a Tisza-Zagyva torkolatánál – hangzott el Szalay Ferenc polgármester csütörtöki sajtótájékoztatóján.

2019-01-16

Indul a Magyar Falu program – fórumon tájékoztatták a polgármestereket a pályázati lehetőségekről

A Magyar Falu Program, összefonódva a Modern Városok Program fejlesztéseivel a 2018-2022 közötti kormányzati ciklus egyik fontos stratégiai eleme. Csak az idei évben 150 milliárd forint központi költségvetési forrás jut az 5000 fő alatti településekre, 2200-2400 nyertes projekt révén szinte minden falura juthat majd legalább egy fejlesztés. A részletekről Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelőskormánybiztosés Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztériumállamtitkára tartott sajtótájékoztatót szerdán Szolnokon.

2019-01-14

A doni katasztrófa áldozataira emlékeztünk

A magyar nemzet hetvenhat évvel ezelőtti tragédiájára emlékeztünk hétfőn Szolnokon. A doni katasztrófában - amely történelmünk legnagyobb veszteségekkel járó ütközete volt - több mint százezer magyar katona veszett oda. A doni áttörés emléknapja alkalmából megemlékezést és koszorúzást szervezett Szolnok Helyőrség és a város önkormányzata a Tiszai hajósok terén. A megye és a város vezetői, a helyörségben települt katonai alakulatok, a fegyveres és civil szervezetek képviselői is elhelyezték koszorúikat az emlékművön.

2019-01-14

Pályázat: Hockey Suli Program diákoknak!

A Szolnok Orcas HC a Magyar Jégkorong Szövetség által biztosított pénzügyi támogatás alapján a 2018/19-es tanév 2. félévére pályázatot hirdet Szolnok város általános iskolái számára Szolnok Hockey Suli programban történő részvételre.

2019-01-11

Megnyílt a Munkácsy-kiállítás Szolnokon

Átütő erejű, életre szóló élményben lehet része azoknak, akik ellátogatnak a Szolnokon megnyílt Munkácsy-kiállításra. A méltó környezetben, a Szolnoki Galériában – egykori zsinagógában – rendezett tárlatot a nagyközönség január 12. és április 7. között látogathatja. A magyar festőzseni legismertebb munkái mellett számos kevésbé ismert művet is megtekinthetnek az érdeklődők, akiket február 20-án meglepetéssel várnak.

2019-01-08

Hanzély Pál hőstettére emlékezett a város

Hanzély Pál főhadnagy emléke előtt tisztelgett Szolnok városa. A hős katonatiszt kilencvenkét esztendővel ezelőtt két ember segítségére sietett, akik alatt beszakadt egy kubikgödör jege. A mentőakció sikeres volt, ám a fiatal katona a jeges vízben lelte halálát.

2019-01-07

Ingyenessé vált a kéménseprő-ipari sormunka az önkormányzati tulajdonú bérlakások bérlői részére

A helyi önkormányzatok az illetékességi területükön a rászoruló természetes személyek lakhatásának megoldása érdekében lakásokat tartanak fenn, melyeket bérbe adnak. Az eddigi szabályozás és gyakorlat értelmében az önkormányzati tulajdonú ingatlanokban végzett kéményseprő-ipari szolgáltatás díjköteles tevékenységnek minősült, mivel a lakás nem magánszemély, hanem az önkormányzat tulajdonában áll.

2019-01-07

Ovisoknak szerzett örömet adományával a Coop Szolnok Zrt.

Jól kezdődött az új esztendő a szolnoki Csicsergő Óvodában, ahol hétfőn reggel a Coop Szolnok Zrt. ajándékát adták át az intézménynek. A Coop Szolnok Zrt. közismert komoly elkötelezettségéről a társadalmi felelősségvállalás terén, sport és kulturális rendezvények támogatása mellett ezúttal a kisgyermekeknek szerzett örömet.

2019-01-03

Hazánkban még nem látott Munkácsy festményt is láthatunk a festő életművét bemutató szolnoki tárlaton

Milliárdos értékek, Szolnokon soha nem látott biztonsági előírások mellett rendezett tárlat – január 12-én Szolnokra érkezik a Munkácsy kiállítás. A magyar festőzseni legismertebb munkái mellett számos kevésbé ismert művet is megtekinthetnek az érdeklődők, akiket február 20-án meglepetéssel várnak. Szalay Ferenc polgármester és Horváth László, a Damjanich János Múzeum igazgatója tartott sajtótájékoztatót a részletekről.

2018-12-20

Nagykorúvá vált fiataljait is köszöntötte a város

Idén is Családbarát Önkormányzat címet nyert Szolnok. Csütörtökön Szalay Ferenc polgármester a városháza dísztermében tartott ünnepségen köszönte meg munkáját mindazoknak, akik a családbarát intézkedéseket kidolgozták és működtetik. A Családbarát Önkormányzat program elemeként egyúttal az ebben az évben 18. életévüket betöltő fiatalokat is köszöntötték.

2018-12-17

Védjük meg a város fáit!

Önkormányzatunk kiemelt figyelmet fordít a környezet megóvására, a parkok, közterületek tisztántartására, a virágosításra, sőt, a fák védelme is rendkívül fontos számunkra.

2018-12-13

Jelentős megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és Szolnok

A közgyűlés döntésének értelmében együttműködési megállapodás megállapodást köt Szolnok városa és a Debreceni Egyetem. Napjainkra az egyetem vezetése az intézményt a hagyományos képzőközponti szerepből kiemelve egy tudományos és gazdasági alapelveken működő egyetemmé alakította át. Így természetes volt számukra, hogy a BMW érkezésével a műszaki képzést elindítják és megfelelő tudású szakemberek képzésével segítik az autógyár szakmai munkáját.

2018-12-13

Házhoz ment a szeretet

Immár hagyomány, hogy a megyeszékhely decemberi közgyűléséről a szolnoki diákok csomagokkal látogatják meg a rászoruló szolnoki családokat. Szalay Ferenc polgármester azt kérte az útnak induló fiataloktól, hogy mindig gondoljanak azokra, akik nélkülöznek, akiknek nehezebb a megélhetés, mint másoknak.

2018-12-10

Hátrányos helyzetű, kiemelkedő teljesítményű diákokat ismertek el a városházán

Tehetségesek és értékesek vagytok! – mondta Szalay Ferenc polgármester azon az ünnepségen, melyet a szociálisan hátrányos helyzetű, 2018-ban példaértékű tanulmányi és közösségi teljesítményt nyújtó szolnoki általános és középiskolás diákok részére rendezett Szolnok város önkormányzata a városháza dísztermében.

2018-12-10

MikulásGyár gyűjtőpont Szolnokon is

Szolnok is csatlakozott a 2018-as "MikulásGyár" adománygyűjtési projekthez. Az adományokat a városháza aulájában elhelyezett gyűjtőpontra várják december 21-ig.

2018-12-06

A Széchenyi Piros is megújult!

- Az iskola szinte valamennyi vizesblokkját felújítottuk, mindez kiegészült földszinti gépészeti vezetékcserével – összegezte a fejlesztést Szutorisz-Szügyi Csongor, a tankerület igazgatója.- A pályázat forrásaiból lehetőségünk volt a tornatermi öltözők részleges felújítására, valamint a második emeleten lévő informatika tanterem elektromos hálózatának felújítására is.

2018-12-06

Újjászületett a Tisza Park

Néhány hónap alatt szinte teljesen újjászületett a Verseghy gimnázium előtti Tisza park. A kivitelezési munkálatok első üteme júliusban kezdődött a, a felújításra 144 milliós, 100%-os pályázati támogatás állt a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. rendelkezésére. Az ünnepélyes átadáson jelen volt Szalay Ferenc polgármester, Fejér Andor alpolgármester és Lits László, a Városüzemeltetési Kft. vezetője.

2018-12-06

Befektetői üzleti konferenciát és partnertalálkozót rendeztek Szolnokon

December 6-án a Neumann János Egyetem Tiszaligeti Campusán rendezték meg a Szolnoki Befektetői Üzleti Konferencia és Partnertalálkozót a TOP-6.8.2-15 program keretében létrejött Foglalkoztatási Paktum és a Gazdálkodási Kar közös szervezésében.

2018-12-05

Boldog pillanatokat hozó önkéntesség

Nincs meghatóbb annál, amikor egyik ember örömet szerez a másiknak. Erre nagyszerű lehetőség kínálkozott szerdán a Kaán Károly Úti Idősek Otthonában, ahol önkéntesek olvastak fel az időseknek érdekes történeteket, megtörve egy kicsit a hétköznapok monotonitását.

2018-11-30

Szolnok is bekerült az E.ON naptárába

Az E-ON Magyarország 2018 augusztusában design pályázatot hirdetett, melyben a települések kreatív módon mutathatták be értékeit és jellegzetességeit – egy elektromos autó dekorálásával.

2018-11-29

Tízezer diákhoz jutott el az Üzenet

Szolnoki fellépéssel zárta az évet az Üzenet Táncszínház. A Az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OFRK-OBB) a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Balesetmegelőzési Bizottsággal közösen két évvel ezelőtt indította útjára a 25 fős Üzenet Táncszínházzal közös kampányát. Az OFRK-OBB baleset-megelőzési tevékenységének sorában új – és azóta sikeresnek bizonyuló - elem volt, hogy a táncon keresztül szólítsa meg a fiatalabb korosztályt.

2018-11-29

Útfelújításokról döntöttek a novemberi közgyűlésen

Közmeghallgatással kezdődött Szolnok Megyei Jogú Város novemberi közgyűlése, majd az idei költségvetésről szóló rendelet módosításáról, és a jövő évi költségvetés előkészítéséről is döntött a testület. Napirenden volt több út- illetve járdafelújítás is.

2018-11-28

Amit minden kisgyermek vár Szolnokon: érkezik a Coop Mikulás vonat!

A hagyományokat folytatva 2018-ban immáron tizenkettedik alkalommal indul útjára a Coop Mikulás kisvonat Szolnok Megyei Jogú Város, a Szolnoki Sportcentrum és a COOP Szolnok Zrt. együttműködésében – mondta el Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezetője az esemény szerdai sajtótájékoztatóján.

2018-11-27

Széchenyis diáklány nyerte a dizájnversenyt

Véget ért a Korzó által kiírt kreatív dizájnpályázat, melynek szolnoki nyertese negyedmillió forintot vihet haza. A nyertes alkotásából limitált kiadású kiegészítőkollekció készül, aminek darabjait a Korzón és a Playersroom üzleteiben lehet majd megvásárolni november 27-től. Az összegyűjtött összeggel a „Szolnok Segít” karitatív programot támogatja a pályázat kiírója.

2018-11-26

Szerdán nyit az adventi falu a Kossuth téren

Szerdán nyitja meg kapuit Szolnokon a Kossuth téren az adventi vásári forgatag. A közkedvelt rendezvény egészen szilveszterig nyitva marad, s várja szeretettel a baráti társaságokat, családokat, minden szolnokit. A programokról Szalay Ferenc polgármester és RObár Zsuzsa főszervező tartott sajtótájékoztatót.

2018-11-22

Tájékoztató a téli síkosságmentesítésről

A közelgő téli időjárásra való tekintettel az alábbiakra szeretnénk felhívni a lakosság figyelmét:

2018-11-21

Sokezer szolnoki diák tanulhat életmentést az összefogásnak köszönhetően

Szolnok önkormányzata elsősegélynyújtási képzést szervezett a városban tanuló 9. évfolyamos diákoknak a 2017/2018-as tanévben. A visszajelzések alapján a kezdeményezés sikeres volt, hiszen olyan tudást ad a fiatalok kezébe, amelynek birtokában egy egészségügyi vészhelyzetben magabiztosan megállják helyüket – mondta Fejér Andor alpolgármester a képzésben résztvevő partnerekkel közös együttműködési megállapodás megújításán.

2018-11-21

Köszönet az elismerésért

Egy közösség akkor - is - erős, ha minden egyes tagja úgy érzi, hogy tevékenysége hasznos, és erről visszajelzést kap. Hiszen minden elért eredmény mögött sokak kitartó munkája áll. Éppen ezért szerdán délelőtt a városházán találkozóra hívta Szalay Ferenc polgármester mindazokat, akik Szolnok közterületeinek gondozásában részt vesznek, hogy köszönetet mondjon tevékenységükért.

2018-11-21

Szolnoki karitatív program profitál a Korzó kreatív pályázatából

Véget ért a Korzó által kiírt kreatív dizájnpályázat, melynek szolnoki nyertese negyedmillió forintot vihet haza. A nyertes alkotásából limitált kiadású kiegészítőkollekció készül, aminek darabjait a Korzón és a Playersroom üzleteiben lehet majd megvásárolni november 27-től. Az összegyűjtött összeggel a „Szolnok Segít” karitatív programot támogatja a pályázat kiírója.

2018-11-20

Kollégum, iskolák szépültek meg Szolnokon

Egy újabb intézmény felújításának örülhetnek a szolnoki diákok, ezúttal a Szolnok Városi Kollégium Bán Úti Kollégiuma szépült meg több mint 82 millió forintos európai uniós támogatásból.

2018-11-16

Szolnok nyerte a Virágos Magyarország verseny fődíját

A Virágos Magyarország verseny 25. jubileumi díjkosztó gáláját rendezték meg pénteken Nagykőrösön, ahol Szolnok városát Fejér Andor alpolgármester képviselte. Az ünnepségen dr. Czira Szabolcs polgármester köszöntötte a vendégeket, majd Guller Zoltán, a rendezvényt szervező Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójakapott szót.

2018-11-16

Ötletes javaslatok születtek a diákközgyűlésen

Ismét közgyűlést tartottak a szolnoki városházán, azonban a díszteremben ezúttal diákok nyomták a gombokat egy-egy napirendi pont meghallgatását követően. A diákközgyűlésen Szalay Ferenc polgármester, dr. Kállai Mária és Versitz Éva humánigazgató is részt vett. Oláh Csenge diákpolgármester vezette a közgyűlést, melyen négy napirendi pontot tárgyaltak a fiatalok.

2018-11-14

Átadták az Adorján Ildikó-díjat

Szociális munkásnak lenni jóval több, mint munka: szolgálat ez a szó legnemesebb értelmében. November 12. világszerte a szociális munka napja, ekkor a figyelem azokra irányul, akik ezt szép, ámde olykor nehéz hivatást választották. A városházán tartott bensőséges ünnepségen ez alkalomból átadták a Dr. Adorján Ildikó-díjat.

2018-11-14

Offline szülők, online fiatalok

Szülői Fórumot tartottak kedden este Szolnokon a városháza zsúfolásig megtelt dísztermében. A szervező a Jász-Nagykun-Szolnok Esély Nkft, melynek sikeres pályázata a "Család-Varázs"- Védőháló a Jász-Nagykun-Szolnok megyei családokért program keretében nyár végére elkészült egy járási közösségi krízisintervenciós modell és protokoll Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata szakmai irányításával. A rendezvényen ennek bemutatása is megtörtént.

2018-11-13

Félezer diák szavalt egyszerre Szolnok közterein

Szolnokon három helyszínen: Szandaszőlősön, a Kossuth téren és a Hild Viktor Könyvtár előtti téren tartottak közös versmondást. A három helyszínen több mint 500 szolnoki diák vett részt a közös szavaláson.

2018-11-12

Megújult a Kassai úti iskola

A Szolnoki Tankerületi Központ pályázati források segítségével összesen 73 millió orintot fordított a Kassai Úti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola fejlesztésére.

2018-11-09

Módosult a BURSA HUNGARICA ösztöndíjpályázat benyújtási határideje

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer 2019. évi pályázati fordulójában a pályázatok benyújtásának határidejét 2018. november 6-ról 2018. november 13-ra módosította.

2018-11-09

Városmarketing kérdőív

Kérjük, segítse munkánkat az alábbi párperces kérdőív kitöltésével!

http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/1014181788/

Köszönjük!

Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzata

2018-11-08

Tavasszal kezdődik a Tiszaligeti Fürdő építése

Szolnok önkormányzata az elmúlt években számos fejlesztést hajtott végre, melynek során előtérbe helyezte az élhetőséget elősegítő projektek végrehajtását, továbbá megalapozta a turizmus fejlődését is.

2018-11-07

Szolnoki Csipkecsokoládé

Önkormányzatunk 2017-ben megalkotta a Szolnoki Csipkecsokoládét, azt az egyedi és különleges ízvilágú, málnaecettel karamellizált kakaóbabbal és tonkababbal ízesített édességet, melynek alapját 44%-os madagaszkári tejcsokoládé adja, tetején pedig a szolnoki csipke mintája látható.

2018-11-05

Az adventre készülődik a város

Bár az időjárás még a késő nyarat, kora őszt idézi, a város főterén már elkezdődtek az adventi falu kialakításának munkálatai, és a fényfűzérek is felkerülnek a fákra a következő hetekben.

2018-11-04

Mécsesek gyúltak a forradalom leverésének emlékére

Mécsesgyújtással emlékeztünk az '56- os forradalom és szabadságharc leverésének évfordulójára az Ötvenhatosok Emlékparkjában. A dübörgő lánctalpakat idéző emlékmű mellett gyűltek össze a megemlékezők, hogy leróják tiszteletüket az 56-os hősök előtt. Azok előtt, akik életükkel fizettek szabadságvágyukért.
 

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app