Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2019-04-17

Átadták a Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet

A Bölcsődék Napja alkalmából rendeztek ünnepséget a városházán, az eseményen két kiváló szakember vehette át a dr. Koncz József főorvos által alapított Szolnoki Bölcsődék Szolgálatáért Emlékérmet.

2019-04-16

Iskolások százait mozgatta meg az egészségnevelési verseny

Szolnok közgyűlése 2005-ben fogadta el a város Egészségügyi Szakmai Programját, mely kiemelt hangsúlyt fektet a gyermekek és az ifjúsági korosztály számára egészségfejlesztési és egészségnevelési programok szervezésére és támogatására. Ennek részeként immár hagyományosan idén is megszervezték a rengeteg diákot megmozgató egészségnevelési versenyt.

2019-04-16

A holokauszt áldozataira emlékeztek Szolnokon

A holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapja alkalmából Szolnokon is megemlékezést tartottak, melyen Varga Béla szolnoki holokauszt-túlélő idézte fel az 1944-ben vele történteket az összegyűlteknek.

2019-04-16

Intézze önkormányzati ügyeit elektronikusan!

Kényelmes és gyors megoldás nyújt a bárhonnan elérhető Önkormányzati Hivatali Portál

2019-04-12

Megdőltek a fák a focipálya körül

A Móra Ferenc úti lakótelep mögötti park felújításának részeként az aszfaltozott focipálya is megújul. A kivitelező végző cég munkavezetője jelezte, hogy az aszfaltozott pályaburkolat bontása során több fa megdőlt.

2019-04-11

Még az idén elkészül a Máv Strand

Közel felénél tart a Véső úti Strand felújítása, csütörtökön Szalay Ferenc polgármester és Bagdi Sándorné, a terület önkormányzati képviselője tájékozódott a beruházás jelenlegi állásáról, amely a Véső Úti Sporttelep felújításával együtt gyakorlatilag egy városrész újjászületését jelenti.

2019-04-10

A civil hozzájárulás erősíti az egészségügy működését

A civil hozzájárulás az egészségügyben nemcsak a társadalmi szolidaritást erősíti, de az ágazat működését is segíti - hangoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára kedden Szolnokon, az április 9. és 11. közötti Civil Véradó Napok nyitórendezvényén.

2019-04-09

Új parkolóhelyek, megszépülő játszótér - egy városrész fejlődése a képviselő szemével

A tavasz új lendületet hozott mindannyiunk életébe, számos pozitív változás történik a Széchenyi városrészben is. A részletekről Rehó János, a terület egyik önkormányzati képviselője beszélt.

2019-04-08

Szolnokon a jövőd - Veszprém is átvette a mintaprogramot

Sikeresnek bizonyult a "Szolnokon a jövőd" program, a tapasztalatokról, azok értékeléséről tartottak megbeszélést hétfőn a városházán.

2019-04-05

Készül az új játszótér a Tisza parkban

Már nem sokat kell várni a kisgyermekes családoknak arra, hogy újra birtokba vehessék a Tisza parkban álló játszóteret. A munkálatok április első hetében elkezdődtek, legkésőbb május közepére már benépesülhet a játszótér.

2019-04-04

Félidőben a Puskás Tivadar körút felújítása, nő a parkolóhelyek száma

Jól halad a Puskás Tivadar körút felújítása, csütörtökön a helyszínen tartott sajtótájékoztató Szalay Ferenc polgármester és dr. Tóta Áron önkormányzati képviselő. Hangsúlyozták: az út mindkét oldalán megmarad a parkolási lehetőség, a parkolóhelyek száma több mint hússzal nő.

2019-04-03

Ha tavasz, akkor Coop Májusfa Futás

Közeledik a város egyik legnagyobb tömegeket megmozgató rendezvénye, a Coop Májusfa Futás, melyre idén is ezrek neveztek. A részletekről Fejér Andor alpolgármester, Rózsa József, a Szolnoki Sportcentrum vezetője és Fekete Tibor, a Coop Szolnok Zrt. vezérigazgatója tartott sajtótájékoztatót a városházán.

2019-04-01

21. Szolnoki Utazás Kiállítás - sorsolás

A 2019. március 29-30. között megrendezett 21. Szolnoki Utazás Kiállításon, Szolnok város standján az érdeklődők egy szerencsekeréken pörgethettek az értékes nyereményekért.
2019-03-29

Az ifjúságnak az ifjúságról szerveztek konferenciát Szolnokon

Jó gyakorlatok Szolnokon - Konferencia fiatalokról, fiataloknak, fiatalokkal. A rendezvényt a városháza dísztermében tartották pénteken. A konferencián a diákok átfogó képet kaphattak Szolnok ifjúság-politikájáról, a kormányzati intézkedésekről és kérdéseiket is feltehették.

2019-03-29

Megnyílt a Szolnoki Utazás Kiállítás

Megnyitotta kapuit a XXI. Szolnoki Utazás Kiállítás az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban, ahol a számos látnivaló mellett hagyományőrző lakodalom is szerepel a programok között. Az esemény történetében első alkalommal jelenik meg idén a szolnoki önkormányzat egyedi standdal, de Szentendrére és a Tisza-tóra is külön figyelem hárul hétvégén.

2019-03-28

Tiszta Szolnokért program - Környezetszépítő közösségek pályázatait várják

Tovább szépülhet a város. Szolnok önkormányzata 2019. februári ülésén döntött a „Tiszta Szolnokért” program megvalósításáról, melynek célja, hogy ösztönözze a helyi lakóközösségeket a közvetlen és tágabb környezetük tisztántartására, a szennyezésének megelőzésére, valamint szépítésére, gondozására. A részletekről Fejér Andor alpolgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő tartott sajtótájékoztatót csütörtökön.

2019-03-28

Elfogadták az előterjesztést: Autista Centrum jöhet létre Szolnokon

Szolnok város közgyűlésének márciusi ülésén számos egyéb napirendi pont mellett a képviselők döntöttek az Autista Centrum létrehozásáról és mobil térfigyelő kamerák kihelyezéséről, melyektől az illegális hulladéklerakók számának csökkenését várják.

2019-03-22

Húszéves jubileumot ünnepelnek a szolnoki nyugdíjas klubok

Éves közgyűlését tartotta a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete, a rendezvényen szó esett a szervezet előző évi gazdálkodásáról és az idei tervekről. Alkalom volt ez egyúttal a 20 éves jubileum megünneplésére is, hiszen éppen az ezredfordulón, 2000-ben jött létre az egyesület.

2019-03-21

Családbarát önkormányzati döntések

Három, a családok megélhetését segítő önkormányzati rendelet módosításáról döntött legutóbbi ülésén a megyeszékhely közgyűlése – jelentette be sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. – A városvezető kiemelte: a jövedelemhatárok emelésével bővült a támogatásokra, önkormányzati bérlakásra jogosultak köre.

2019-03-18

Szolnok jövőjéről beszélt Szalay Ferenc

A megyeszékhely meghatározó cégeinek vezetői, a helyi közélet, kulturális élet fontos szereplői, intézményi, hivatali vezetők, önkormányzati képviselők előtt számolt be Szolnok fejlesztési elképzeléseiről, stratégiai céljairól.

2019-03-18

Néptáncos gyerekek kapták az árverésen befolyt összeget

Példaértékű gesztussal szereztek örömet hétfőn a Szandaszőlősi Táncegyüttes tagjainak. A Bereczki Máté Gazdakör jótékonysági borárverésén befolyt összeget Szalay Ferenc polgármester is kiegészítette két palack nedű megvásárlásával, s az így kereken százezer forintot személyesen nyújtották át Király Eszter művészeti intézményegység vezetőnek.

2019-03-18

A lakosság segítségével elkészülhet a II. világháború szolnoki áldozatainak névsora

Nemes kezdeményezésről, a második világháborúban hősi halált halt szolnoki katonák névsora összeállításának szándékáról, a háborúhoz kapcsolódó tárgyak gyűjtéséről tartottak sajtótájékoztatót hétfőn a városházán. Szabó István alpolgármester hangsúlyozta: rengeteg áldozatot követelt a második világháború, a mostanihoz hasonló adatgyűjtésre még nem volt példa szűkebb pátriánkban.

2019-03-15

A szabadságharc hősei előtt tisztelgett Szolnok

A százhetvenegy évvel ezelőtti 1848/49-es forradalomra és szabadságharcra emlékeztünk országszerte, így Szolnokon is. A Kossuth téren látványos és színes programmal várták az ünneplőket.

2019-03-14

Boldogság, szeretet, gyermekkoncert

A pozitív pszichológia eredményeire épülő Boldogságórákat Magyarországon 2014 szeptemberében indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében Bagdi Bella, az alapítvány elnöke. Ma délután Szolnokon koncertet szerveztek a fiataloknak.

2019-03-14

A sajtó munkatársait köszöntötték a városházán

A média a társadalom szabadságának a jelképe, s a mai, internetes közösségi média időszakában különösen fontos szerepe van a hitelesség biztosításában – mondta ünnepi köszöntőjében Szalay Ferenc polgármester. A városvezető a megyei és a városi önkormányzat hagyományos sajtónapi rendezvényén köszöntötte a megyei és a szolnoki média munkatársait

2019-03-12

E-ON tervezett üzemszünet

Tervezett üzemszünet: 2019.04.03. 08:00-16:00-ig a következő utcákban

2019-03-11

A Tallinn városrész fejlődéséről szólt a fórum

A Tallinn városrész önkormányzati képviselője, dr. Tóta Áron tartott lakossági fórumon a Waldorf iskola étkezőjében. A képviselő vendégeként ott volt a rendezvényen Szalay Ferenc polgármester és Fejér Andor alpolgármester.

2019-03-11

Ülésezett az idősügyi tanács

A városmarketing stratégiáról, valamint az idősügyi szervezetek számára kiírt városi pályázatokról tájékozódhattak a Városi Idősügyi Tanács tagjai a szervezet hétfő délutáni ülésén. A városmarketing rejtelmeibe Öhlbaum Emese, a marketing osztály vezetője igyekezett beavatni a tanácstagokat.

2019-03-08

Kezdődik a Puskás Tivadar út felújítása

Március 11-én, hétfőn elkezdődik a Puskás Tivadar út felújítása, az első ütem várhatóan négy hétig tart. Ekkor a 19-21. számú épülettől a Wágner Gusztáv útig tartó szakaszon a teljes bontás, szegélykőépítés, majd aszfaltkötőréteggel való borítás, illetve a parkolóknál térkő burkolás történik. Az útszakaszt teljes szélességében lezárják.

2019-03-08

Emelkedtek a jövedelemhatárok - bővült a támogatottak köre

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a februári ülésén döntött három önkormányzati rendelet módosításáról. A jövedelemhatárok emelésével bővült a támogatásokra, önkormányzati lakásra jogosultak köre.

2019-03-05

A szolnoki diákok az újraélesztést is megtanulják

A tavalyi tanévben kezdődött a program, akkor 1592, az idei évben pedig 1753 kilencedik évfolyamos diák sajátította el Szolnokon az elsősegélynyújtási ismereteket. Az idei képzés zárónapján Szabó István alpolgármester, dr. Korcsmáros Ferenc, az OMSZ régióvezetője és Kardos József vezető mentőtiszt is megtekintette a diákokat gyakorlat közben a Magiszter iskolában.

2019-03-04

Szeptemberben visszaköltözhetnek a gyerekek a Szapáry oviba

Ez év őszére 520 millió forint európai uniós támogatásból újjáépül a Szapáry úti óvoda. Mivel családbarát önkormányzat vagyunk, ezért kiemelten fontos számunkra, hogy gyermekeink megfelelő színvonalú intézményekben töltsék mindennapjaikat – mondta Szalay Ferenc polgármester hétfői sajtótájékoztatóján.

2019-03-04

Példa lehet a szolnoki ingyenes lakossági szűrőprogram

Az egész ország számára például szolgálhat a Tiszta szívvel Szolnokért! elnevezésű ingyenes betegségmegelőző lakossági szűrőprogram - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára hétfőn a Tisza-parti megyeszékhelyen, a péntekig tartó program megnyitóján.

2019-02-28

Februári közgyűlés: szavaztak a költségvetésről, fejlesztik a Vízpart körúti idősek otthonát

Napirend előtti kérdésekkel és egy átfogó, a városban jelenleg is zajló, illetve tervezett fejlesztésekről szóló beszámolóval kezdődött Szolnok város februári közgyűlése. A képviselők döntöttek a megyeszékhely ez évi költségvetéséről is.

2019-02-27

Ingyenes szűrővizsgálatokkal várják egy hétig a szolnokiakat

Évről-évre egyre sikeresebb a Tiszta Szívvel Szolnokért ingyenes lakossági szűrőprogram – mondta dr. Bene Ildikó, a program életre hívója, a Hetényi Géza kórház igazgatója az esemény szerdai sajtótájékoztatóján. Idén március 4-8. között várják mindazokat, akik szeretnének a szűréseken részt venni.

2019-02-25

A kommunizmus áldozataira emlékeztünk

Egy embertelen rendszerre emlékezünk ma, egy olyan korszakra, mely nem ismert kegyelmet, ahol nem számított a barátság, melyről azóta kiderült, az emberiség történelmének legszörnyűbb diktatúrái közé sorolandó. Ez a kommunizmus - ezekkel a mondatokkal kezdődött Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő beszéde a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából rendezett megemlékezésen.

2019-02-25

Látványos hadijátékkal elevenítik fel a szolnoki csatát március első hétvégéjén

Március 5-én a 170 éve történt ütközetre emlékezve a "Szolnoki csata" hadijátékot 23. alkalommal rendezi meg Szolnok város önkormányzatának megbízásából az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ és a Jászkun Magyar Királyi Honvéd Hadkultúra Alapítvány.

2019-02-21

Helyreállították az útfelületet, indul a csatornázás hetedik üteme

A Vízpart körúti csatornázást követően befejeződtek a Márta, Júlia, Edit, Ágnes, Éva utcák helyreállítási munkálatai – tájékoztatta a sajtó képviselőit Szalay Ferenc polgármester csütörtökön a helyszínen.

2019-02-21

Javult a levegő minősége Szolnokon

Szolnok belvárosában a szállópor értéke az enyhén szeles időjárásának köszönhetően jelentősen javult, és a következő napok várható időjárása is javítani fog a levegő minőségén.

2019-02-20

Növekedett a szállópor koncentrációja Szolnokon

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Szolnoki Járási Hivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának tájékoztatása alapján a szolnoki, Ady Endre úti automata mérőállomás adatai szerint a szálló por koncentrációja Szolnok belvárosában 2019. február 18-án és 19-én meghaladta a vonatkozó küszöbértéket.

2019-02-20

Körzeti megbízott szolgál a Hetényiben

Ezentúl körzeti megbízotti iroda is működik a Hetényi Géza Kórházban Szolnokon. Az állandó rendőri jelenlét miatt örömét fejezte ki az átadási ünnepségen dr. Bene Ildikó, a kórház főigazgatója.

2019-02-19

Új Munkácsy festményt mutattak be Szolnokon

Rendkívül nagy közönségsikert arat Szolnokon a Munkácsy Mihály festményeiből nyílt kiállítás. Alig három hét elteltével köszönthettük a tízezredik látogatót a Szolnoki Galéria épületében, s hamarosan a húszezres határt is átlépi a festő műveit megtekintők száma.

2019-02-18

Bodonyi Dóra és ifj. Cseh Sándor kapta a Kővári Tamás-díjat

Huszonkettedik alkalommal adták át Szolnokon a Kővári Tamás-díjat, a rendezvénynek az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont hétfőn. Ez alkalommal két nagyszerű sportembert ismert el a Kővári Tamás Alapítvány Az Egészséges Életért.

2019-02-11

Diákolimpiai bajnokokat köszöntött az önkormányzat

Visszatérve a hagyományokhoz, ebben az évben külön ceremónia keretein belül köszöntötte az önkormányzat a Diákolimpiai Bajnokokat, a rendezvénynek a Verseghy Ferenc Gimnázium tornacsarnoka adott otthont.

2019-02-07

Hétfőn indul az útépítés a Márta utcában

Hétfőn elindul a Vízpart körúti lakóövezetben a csatornázás legutóbbi szakaszában érintett utcák helyreállítása.

2019-02-07

Felhívás gallyazási munkák elvégzésére

Elérkezett a gallyazási munkálatok ideje. Kérjük, az ingatlan tulajdonosokat, hogy ingatlanjuk előtt végezzék el a szükséges munkálatokat, amennyiben a lakosok ezt elmulasztják, az E.ON fogja elvégezni azt.

2019-02-06

Tavasszal indul a tüdőkórház parkjának építése

Tavasszal kezdődik a város egyik legszebb parkjának, az egykori Tüdőkórház parkjának felújítása, illetve építése. Az 555 millió forintos beruházás során apark értékes növényállományának a megtartása kiemelten fontos lesz, a parkon belül a sík területen pedig nagyobb gyepes felületeket alakítanak ki.

2019-02-01

A cianidszennyezésre emlékezett Szolnok

A Tisza élővilágának emléknapja a folyót 2000-ben elérő ciánszennyezésnek állít emléket, a hagyományoknak megfelelően Szolnokon városi megemlékezésen elevenítették fel a folyó történetének talán legnagyobb katasztrófáját.

2019-01-31

Fontos döntések a januári közgyűlésen

A jobbikos Szotyori-Lázár Zoltánt a testületben váltó Berényi Gábor szintén jobbikos képviselő esküjével kezdődött csütörtökön Szolnok város januári közgyűlése.

2019-01-31

Stratégiai megállapodást kötött Szolnok és a Debreceni Egyetem

Stratégiai partnerségi megállapodást írt alá január 30-án a Debreceni Egyetem és Szolnok Megyei Jogú Város önkormányzatának nevében Szilvássy Zoltán rektor, valamint Szalay Ferenc polgármester. Az együttműködés célja a térség gazdaságfejlesztésének támogatása kiemelten az oktatás és innováció területén.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app