Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2019-06-26

Új vérvételi helyeket alakítottak ki a Hetényi kórházban

Mostantól új helyen, a hét emeletes épület földszintjén veszik le a vért a páciensektől a Hetényi Géza Kórházban. A CT és MR korábbi területén kialakított helyiségeket szerdán adta át dr. Bene Ildikó megbízott főigazgató és Szalay Ferenc polgármester.

2019-06-26

Új út építésének előkészületei zajlanak a Tallinn városrészben

Szolnok önkormányzata 2 milliárd 640 millió forint összegű uniós támogatás nyert, mely segítségével megvalósulhat Szolnokon a dr. Sebestény Gyula körút fejlesztése – mintegy 1.900 m hosszban - a 3225 jelű Besenyszögi útig. A projekt részeként 2018 második félévében már megújult a Kaposvári Gyula Zagyva-híd.

2019-06-24

Klímákat ajándékozott Szolnok önkormányzata a Hetényi kórháznak

A kánikula idején különösen nagy teher a kórházi tartózkodás a betegek számára. A Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet legmodernebb épületének korszerű, hűtést és fűtést egyaránt szabályozó rendszere ugyan megfelelő körülményeket biztosít, illetve a központi műtő, az intenzív osztály és a kardiológiai őrző is klimatizált, ám az intézet többi részén egyelőre még nem működnek klímaberendezések.

2019-06-21

A megvalósítás kezdetén a Csáklya úti Tisza-híd

A kormányzat döntésének értelmében elkezdődik a Csáklya úti új belvárosi híd, valamint a hozzá csatlakozó, Szandaszőlőst elkerülő út terveinek készítése. Az ehhez szükséges forrásokat az Információs és Technológiai Minisztériumon keresztül a kormány biztosítja. A projekt részleteiről Dr. Mosóczi László, az Informatikai és Technológiai Minisztérium közlekedés-politikáért felelős államtitkára, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót.

2019-06-21

Felújítják a Tanács utca járda és útburkolatát

Mintegy 30 millió forintból felújítási munkák kezdődtek a Tanács utcában, melynek során a Széchenyi utcai csomóponttól mintegy 200 méteren megújul az útburkolat, valamint a hozzá kapcsolódó járdafelületek – jelentette be Szabó István alpolgármester. A munkálatok befejezése július végére várható.

2019-06-20

Tízéves a Szolgáltató Város projekt

Szolnok város vezetésének hívó szavára immár 10 éve, több mint 30 közszolgáltató tudatos építkezéssel fejleszti szolgáltatói kultúráját. A Szolgáltató Város projektben résztvevő közszolgáltatók reprezentálják a közoktatást, a közigazgatást, a rendőrséget, a tűzoltóságot, a kulturális és szociális szférát, az egészségügyet, a víz- és energiaszolgáltatást, hulladékgazdálkodást, a közösségi közlekedést.

2019-06-20

Új elektromos töltőket telepítettek Szolnokon

Új mobiltöltőkkel gyarapodott Szolnok, így már öt helyen tölthetik elektromos autóikat a sofőrök. Az újonnan telepített töltőpontokat dr. Ugron Gáspár Gábor, az e-Mobi igazgatója és Szalay Ferenc polgármester adta át csütörtökön.

2019-06-19

Így folytatódik a 4-es főút elkerülőjének felújítása

A 4. számú Budapest - Debrecen - Záhony elsőrendű főút Szolnok elkerülő szakaszának burkolat-és hídfelújítási munkálatai (II. ütem) június 24-30. között az alábbiak szerint folytatódnak:

2019-06-19

Szolgáltató önkormányzat díjjal jutalmazták Szolnokot

Szolgáltató Önkormányzat Díjjal ismerte el Pintér Sándor belügyminiszter nyolc önkormányzat munkáját. A most először odaítélt díjakat Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára, valamint Michl József (Fidesz-KDNP) tatai polgármester, a kitüntetés szakmai kuratóriumának elnöke adta át szerdán Budapesten.

2019-06-18

Szereti Szolnokot? - Pályázatával értékes ajándékokat nyerhet!

Hetedik alkalommal írja ki az önkormányzat a Szeretem Szolnokot! pályázatot. Életkortól és lakóhelytől függetlenül várjuk a tetszőleges technikával készült pályamunkákat!

2019-06-17

Példátlan gyakorisággal irtják a szúnyogot Szolnokon

Országos szinten is az elmúlt évtized legnagyobb szúnyoginváziója alakult ki, beleértve Szolnok várost és térségét is. A helyzet enyhítésére az önkormányzat már több beavatkozást végzett el, illetve további intézkedéseket fog megvalósítani – az óvodák, bölcsődék környékén kiemelten - az időjárás függvényében - jelentette be Szalay Ferenc polgármester.

2019-06-17

Pazar programkínálat a szolnoki Múzeumok Éjszakáján

Idén 17. alkalommal kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája országos programsorozat, az eseményre természetesen Szolnok is nagyszerű programokkal készül. A részletekről Szabó István alpolgármester és Tapasztó Ildikó, a polgármesteri hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Osztályának vezetője beszélt a hétfői sajtótájékoztatón.

2019-06-12

Kezdődik a 4-es főút szolnoki elkerülő szakaszának felújítása, lassul a forgalom!

2019. június 17-én, hétfőn kezdődik a 4-es számú főút elkerülő szakasza felújításának második üteme. A munkálatok a főút Szent István híd Debrecen felőli végétől az Alcsi-Holt-Tisza híd Debrecen felőli végéig tartó szakaszát érintik, várható befejezés 2019. augusztus 16. - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatósága.

2019-06-12

Hőségriadó - vízosztással, párakapuk állításával készül a város

Szerdától hőségriasztást rendelt el az országos tisztifőorvos, a legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés vasárnap éjfélig lesz érvényben.

2019-06-11

Eredményes általános és középiskolás diákokat köszöntött a város

Hagyományteremtő szándékkal idén először köszöntötte a város önkormányzata azokat a szolnoki általános iskolás tanulókat - s természetesen tanáraikat -, akik az országos tanulmányi versenyeken kimagasló eredményt értek el, illetve a több éve működő hagyományt is folytatta az önkormányzat: valamennyi Szolnokon működő középfokú oktatási intézményből a kiemelkedő országos eredményt elért diákokat és az őket felkészítő pedagógusokat várták a kedd délutáni ünnepségre a campus aulájában.

2019-06-11

A tiszai árhullám szúnyogbölcsőt hagyott hátra

Ha létezik olyan, hogy szúnyogparadicsom, akkor az mostanság a Tisza-mente egészen nyugodtan tekinthető annak. A folyó áradása, valamint lassú apadása miatt az ártér tele van pangó vizekkel, s emiatt nem lehet igazán hatékonyan védekezni a vérszívó rovarok ellen. Az elmúlt napokban a múltheti gyérítés ellenére ismét sok a szúnyog, ami bizony kellemetlen pillanatokat okoz a szabadtéren tartózkodóknak.

2019-06-05

Forgalomirányításban versenyeznek a rendőrök

Immár kilencedik alkalommal rendezik meg Szolnokon az országos közlekedésrendészeti versenyt a rendőrök. A huszonegy csapat motoros ügyességi versenyen, forgalomirányításban versenyez egymással.

2019-06-04

Csak összefogással lehet erős a magyar nemzet

Immár hagyományosan a Tiszai hajósok terénél lévő országzászló mellett rendezték a városi megemlékezést a trianoni békediktátum elfogadásának 99. évfordulóján Szolnokon.

2019-06-03

A bombázások szolnoki áldozataira emlékeztünk

A MÁV állomás melletti légoltalmi óvóhely falán elhelyezett, Pogány Gábor Benő szobrászművész által elkészített emléktáblánál tartottak hétfőn koszorúzást a II. világháborúban a szövetségesek bombázásának szolnoki áldozataira emlékezve. A város nevében Szalay Ferenc polgármester helyezte el a megemlékezés virágait.

2019-06-02

Ünnepel a Rotary Club Szolnok

Újraalapításának 20 éves jubileumát ünnepli a Rotary Club Szolnok, ebből az alkalomból szerveztek ünnepi charter rendezvényt a városházán.

2019-05-30

Családbarát tervek, szabadstrand - ülésezett a közgyűlés

Szolnok város májusi közgyűlésén a családbarát intézkedések bővítéséről, illegális hulladéklerakó felszámolásáról, szabadstrand létesítésének lehetőségéről döntöttek többek között a képviselők.

2019-05-30

Jó kezekbe került a szolnoki élsport

Szolnok város sportéletében rendkívül fontos döntést hozott ma a megyeszéhely önkormányzata – jelentette be sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. - Mint ismert, dr. Nyerges Zsolt egy szándéknyilatkozatban térítésmentesen felajánlotta az általa tulajdonolt foci, vízilabda és kosárlabda klubok tulajdonjogait, egyes vagyoni elemeit.

2019-05-27

Megemlékezés a Hősök napja alkalmából

Koszorúzással emlékeztek Szolnokon a Hősök napján azokra a magyar katonákra, akik életüket áldozták a haza védelmében. A megemlékezést hagyományosan a Tisza hajósok terén álló emlékműnél tartották, ahol a város és a szolnoki helyőrség vezetői, valamint hagyományőrző szervezetek is elhelyezték koszorúikat.

2019-05-24

Korszerű üzleteket adott át a Coop Szolnokon

Két új üzletet is átadott a napokbana  vásárlóközönségnek a Coop Szolnok Zrt. Fekete Tibor vezérigazgató Szalay Ferenc polgármesterrel tekintette meg a teljes egészében modernizált üzleteket.

2019-05-23

Szolnokra érkezett a Békefutás

Fáklyával, zászlókkal érkeztek Szolnokra csütörtökön délelőtt a Békefutás résztvevői, az országokon átívelő program életre hívója Sri Chimnoy volt. A futókhoz a Szolnoki II. Rákóczi Ferenc Magyar-Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Szegő Gábor Általános Iskola és a Tiszaparti Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Széchenyi Körúti Általános Iskola diákjai csatlakoztak.

2019-05-22

45 év Szolnok város szolgálatában

Szolnok város köztiszteletben álló polgárának, dr. Koncz Józsefnek a könyvbemutatójára várták az érdeklődőket szerdán a Verseghy könyvtárban. A 45 év Szolnok szolgálatában című kiadvány egy kivételesen gazdag életút állomásait mutatja be. A könyvet Szalay Ferenc polgármester is méltatta.

2019-05-22

Adományoztak a helytörténeti könyv szerzői

Kétszeresen is nemes szándék vezérelte a Történelmi séta a Holt-Tisza mentén című könyv megjelenését. Egyrészt a szerzők, Kovács Gyuláné dr. és Békési István fáradozásainak eredménye egy színvonalas, hiánypótló kiadvány lett, másrészt az értékesítésből befolyt összegből több intézménynek is adományoztak.

2019-05-22

Modernizálják a problémás szivattyút

Személyes utasítására felgyorsította hálózat-modernizálási munkálatait a Víz- és Csatornamű Koncessziós Zrt. - jelentette be a sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc polgármester. A hét elejéna Pozsonyi út végn lévő aluljáróban felgyülemlő esővíz miatt döntött így a város vezetője.

2019-05-21

Elkezdődött a Széchenyi körúti rendelők felújítása

Elkezdődött a Széchenyi körúti rendelők mintegy 340 millió forintból megvalósuló felújítása, a részletekről Szalay Ferenc polgármester és dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő a helyszínen tájékoztatta a sajtó képviselőit.

2019-05-20

Június végén átadják az M4-es gyorsforgalmi út egy szakaszát Abony és Cegléd között

Június végén átadják az M4-es gyorsforgalmi út egy szakaszát Abony és Cegléd között, az átadandó út 10,8 kilométeres - jelentette be dr. Kállai Mária, a térség fideszes országgyűlési képviselője hétfőn, a beruházás helyszínén tartott sajtótájékoztatón, aki elmondta, a ceglédi körforgalom felújítása nyáron kezdődik, és idén őszre készül el.

2019-05-19

A szolnoki zsinagóga 120 éves jubileumát ünnepelték

Szolnok legszebb épületének, a ma galériaként működő egykori zsinagóga átadásának 120. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget vasárnap Szolnokon. A rendezvényen megjelent dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Szalay Ferenc polgármester, dr. Róna Tamás főrabbi, a Mazsihisz Rabbitestületének elnöke  és prof. dr. Schőner Alfréd főrabbi, az OrszágosRabbiképző-Zsidó Egyetem korábbi rektora.

2019-05-17

Ismét hódít a Palacsintafesztivál!

Az immár hagyományos, óvodásoknak rendezett délelőtti programokkal és koncerttel elkezdődött a Palacsintafesztivál a NEFAG játszóterén. A sokszáz kisgyermek természetesen palacsintát tízóraizhatott.

2019-05-17

Júniusban újra Tiszavirág Fesztivál!

Közeledik a szolnoki nyarak egyik legjobban várt, legnépszerűbb rendezvénye, a Tiszavirág Fesztivál. A program részleteiről a főszervező Kovács Ákos és Szalay Ferenc polgármester tartott sajtótájékoztatót a TISZA(p)ART Moziban.

2019-05-17

Alapkőletétel a McHale- nél

Saját forrásból fejleszt a McHale Hungary Kft. Az ír családi vállalkozás szolnoki gyáregységében hamarosan megkezdődik annak a festőüzemnek az építése, mely új- a korábbinál fejlettebb- technológiát alkalmazva növeli a cég hatékonyságát. A beruházás 2.2 milliárd forintba kerül.

2019-05-16

Tizenhat táncegyüttes csaknem ötszáz táncosa a jubileumi néptáncfesztiválon Szolnokon

Huszonötödik alkalommal rendez országos néptáncfesztivált Szolnokon az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ (ANKK) és a Tisza Táncegyüttes, a május 24-től 26-ig tartó rendezvényen 16 táncegyüttes csaknem 500 táncosa mutathatja be koreográfiáját.

2019-05-16

Kedvenc városom Szolnok! - izgalmas helytörténeti vetélkedőre várták a diákokat

Középiskolás csapatok versenyeztek csütörtökön az Agórában, hogy kiderüljön, melyikük tud többet Szolnok helytörténetéről. Az immár hagyományosnak számító megméretésen idén is számos érdekes feladat várta a fiatalokat, akiket a megnyitón Tasnádi Zoltán önkormányzati képviselő köszöntött.

2019-05-16

Jubileumához közeledve újjászületett a Széchenyi körúti piros iskola

Kívül és belül is szépült, modernizálódott a piros iskola a Széchenyi lakótelepen. A megújulást lehetővé tévő két projekt záró eseményét csütörtökön tartották az intézmény tornatermében.

2019-05-13

Merre tart Szolnok? - polgármesteri tájékoztató az Idősügyi Tanács ülésén

Egy mindig nagy érdeklődésre számot tartó témája volt a Szolnoki Idősügyi Tanács májusi ülésének: a városban jelenleg zajló és a tervezett fejlesztésekről tájékoztatta az idősügyi szervezetek képviselőit Szalay Ferenc polgármester, az idősügyi tanács elnöke.

2019-05-10

Kezdődik a rendelők felújítása a Széchenyi körúton

Régóta várt fejlesztés kezdődik,  megújulnak a Széchenyi körúti rendelők.

2019-05-09

Száztíz új munkahelyet teremt a Drenik Szolnokon

Száztíz új munkahelyet teremt a szerb tulajdonú, papírgyártással foglalkozó Drenik Hungary Kft. 8 milliárd forintos gyártási kapacitásnövelő és termékportfólió-bővítő beruházása Szolnokon - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Szolnokon.

2019-05-09

Világirodalom a zsebedben! – Poket könyvautomatát avattak Szolnokon

Hogy hogyan lehet közelebb hozni a könyveket a fiatalokhoz, s mindezt zsebpénzbarát módon? A Poket könyvautomata erre kínál megoldást: ezer forintért a magyar irodalom gyöngyszemeit lehet megvásárolni csütörtöktől az Agóra előtti automatából. A POKET Zsebkönyvek egy 2018 áprilisában indult kezdeményezés, melynek célja minőségi irodalom terjesztése automatából, elérhető áron, tömegközlekedési eszközökön is könnyen olvasható zsebkönyv formában.

2019-05-03

Remek programok a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából

Első alkalommal szerveznek Szolnokon programokat a Közlekedési Kultúra Napja alkalmából.

2019-05-02

A szolnoki vár újonnan feltárt része is látható lesz a művésztelepen

Előkerült egy 1551-1552-ben-ben épült, eredetileg kétszintes kaszárnyaépület alagsori része a Szolnoki Művésztelep építésekor végzett régészeti feltárásokon. Az egykori szolnoki vár részét képező épületmaradvány bemutatására a szolnoki önkormányzat többlettámogatást nyert.

2019-04-26

A jövő már a műhelyben van

Digitális Közösségi Alkotóműhelyt adtak át a Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Béla király úti épületében.

2019-04-26

Közel száz festményt adományoztak két szolnoki intézménynek

Egy házaspár nagylelkű gesztussal vitt színt adományával sok idős ember, illetve nehéz helyzetben lévő család életébe. Ferenczi Edina és Beck Ákos, a Képesvagy Stúdió tulajdonosai kilencvenkilenc festményt ajánlottak fel a Családok Átmeneti Otthonának és Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézménye számára.

2019-04-25

Végzős diákjaitól búcsúzott a város

Véget értek a gondtalan iskolás évek, már csak egy lépés választja el az érettségiző vagy első szakmai vizsgájukat teljesítő diákokat a nagybetűs élettől.

2019-04-25

Jelentősen javult a szolnoki közbiztonság

Javult a város közbiztonsága - hangzott el az áprilisi közgyűlésen, melyen Egedi István kapitányságvezető a megyeszékhely közbiztonsági helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azzal kapcsolatos feladatokról tájékoztatta a képviselőket.

2019-04-24

Tájékoztató a bölcsődei beiratkozás rendjéről

Az Egészségügyi és Bölcsődei Igazgatóság felvételt hirdet a 2019. szeptember 1-től kezdődő nevelési évre.

2019-04-24

Családi majális a Tiszaligetben

Május első napján idén is megrendezésre kerül a Családi Majális Szolnokon a Tiszaligetben.

2019-04-18

Sportos fejlesztések a Széchenyi körúti iskolában

Két jelentős, társasági adóból és önerőből megvalósuló beruházással válik teljessé a Széchenyi Körúti Általános Iskola felújítása. A felújítást csütörtökön megtekintette Szalay Ferenc polgármester, valamint a városrész önkormányzati képviselői, Tasnádi Zoltán, Kormosné Szombati Márta, valamint Rehó János.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app