Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2019-10-15

Sajtótájékoztatóval kezdődött a diákpolgármester-jelöltek vetélkedése

Három nagyszerű fiatal és csapata mutatta be programját hétfőn délután a 2019-es diákpolgármester választás kampánynyitó sajtótájékoztatóján a Verseghy Ferenc Könyvtárban. A zsűri feladata nem volt könnyű, hiszen a jelöltek mindegyike rátermett, felkészült aspiránsnak bizonyult.

2019-10-11

Új klímákat kapott a Hetényi kórház és a rendelőintézet

Javarészt szolnoki cégek, köztük a Mátyus Ernő vezette Mátyus Kft.összefogásának köszönhetően kerülnek újabb klímaberendezések a Hetényi Géza kórházba, illetve a Hősök terén álló rendelőintézetbe. A felajánlást jelképesen dr. Bene Ildikó, a kórház vezetője vette át az egyik cég képviselőjétől.

2019-10-11

Közszolgáltatási problémákkal riogatnak

Az elmúlt napokban több jelzést kapott városunk önkormányzata, hogy az önkormányzati kampányban dolgozó ellenzéki aktivisták közszolgáltatások összeomlásával riogatnak.

2019-10-10

Félidőben a Széchenyi rendelő felújítása

Közel 370 millió forintból újul meg a Széchenyi városrész központjában található rendelő épülete. A beruházásnak köszönhetően az itt élők is a modern kor igényeinek megfelelő környezetben vehetik majd igénybe az egészségügyi alapellátásokat – mondta el helyszíni sajtótájékoztatón Szalay Ferenc polgármester.

2019-10-10

A Széchenyi gimnázium diákjai digitális immunerősítő injekciót kaptak

Szolnokra érkezett az Új Nemzedék Központ Digitális Immunerősítő Roadshow-ja, a Széchenyi Gimnázium diákjai egész napos program keretében tájékozódhattak az internetes jelenlét veszélyeiről, s tanulhatták meg például adataik hatékonyabb védelmét. A fiatalokat Szalay Ferenc polgármester is köszöntötte.

2019-10-09

Speciális bevonattal előzik meg a fertőzéseket szolnoki intézményekben

Speciális bevonattal kezelik a MÁV Kórház osztályainak falait egy nagyszerű kezdeményezésnek köszönhetően. A részletekről dr. Rudner Ervin főigazgató, Szutorisz-Szügyi Csongor tankerületi igazgató és Nagy Viktor világbajnok vízilabdázó, a terméket előállító cég vezetője tartott sajtótájékoztatót az intézményben.

2019-10-09

Szebbnél szebb portákat díjaztak a Tiszta Szolnokért programban

Idén márciusban együttműködésre hívtuk városunk polgárait, akik maguk is tenni szeretnének lakókörnyezetük szépítéséért. Fontos Szolnok tisztasága, a szép környezet, azonban az önkormányzat erőfeszítései önmagukban kevesek, a cél eléréséhez szükséges a lakosság együttműködése is – mondta el a Tiszta Szolnokért program díjátadó ünnepségén.

2019-10-09

Otthonossá tették a színészek az időleges teátrumot

A Szigligeti Színházban ma már az építőmesterek az urak, a hatalmas felújítás, mely során 21. századivá varázsolják a Táncsics úti épületet, ideiglenes helyre kényszerítette a teátrum színészeit, munkatársait. Persze ez a kényszer jobbára édes, hiszen egy év múlva egy olyan munkakörnyezetbe mehetnek vissza, mely országszerte párját ritkítja.

2019-10-08

Javában zajlik a Móra úti parkoló felújítása

Október 2-án kezdődött meg a korábbi Domus áruház épülete mögötti parkoló felújítása, a beruházás költsége megközelítőleg 50 millió forint.

2019-10-08

Újabb elektromos töltők Szolnokon

Négy új elektromos töltőállomást nyitott meg Szolnokon az E.ON, ebből kettőt a helyi önkormányzattal együttműködésben, egyet a Coop áruházzal, egyet pedig az ALDI-val közösen valósítottak meg. Az energiacég az állomások telepítésével az elektromos autózásra ösztönzi a város lakóit.

2019-10-08

Közel harminc utcában állítják helyre az útfelületet a csatornázás után

Az elmúlt évek legjelentősebb beruházása zajlott a Vízpart körút környékén, ahol több mint egymilliárd forintból csatornáztak. A munkálatok befejezését követőn már az érintett utcák útfelületének helyreállítása zajlik.

2019-10-07

Pezseg az élet a felújított Újvárosi Fejlesztési Irodában

Szolnokon a déli városrész az egyik legnagyobb területű, bár háromezer fős lélekszámával nem a legnagyobb létszámú lakóövezete a városnak. A területen hétfőn átadták a 9,5 millió forintból felújított Újvárosi Fejlesztési Irodát.

2019-10-07

Megújul a szánkódomb, várják a havazást a Pletykafaluban

Egy nagyszerű civil kezdeményezés mellé állt Szolnok város önkormányzata, a helyszín  a Pletykafalu, ahol a közelmúltban egy nagyszerű, aktív közösség szerveződött.

2019-10-07

A Magyarok Kenyere programból négy tonna liszt kerül a szolnoki rászorulókhoz

Idén is sikeres volt a Magyarok Kenyere jótékonysági program, melynek részeként a szolnoki gazdák is jelentős mennyiségű búzát ajánlottak fel.

2019-10-04

Az aradi vértanúkra emlékeztünk

Tizenhárom kopjafa, előttük mécsesek pislákolnak a Szolnok Ispán körúti parkban. A megemlékezésen Szalay Ferenc polgármester osztotta meg a drámai események kapcsán gondolatait, a Varga Katalin gimnázium diákjai és Kautzky Armnand színművész pedig irodalmi összeállítással tisztelgett az 1849. október 6-án Aradon kivégzettek előtt.

2019-10-03

A turizmust erősítik a fejlesztések Szolnokon

Jó ütemben haladnak a turisztikai fejlesztések Szolnokon, ahol a belföldi és külföldi turisták száma is fokozatosan nő - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója csütörtökön Szolnokon.

2019-10-03

Autista Centrumot adtak át Szolnokon

Régóta jelentkező, megalapozott igényre adott válasz a szolnoki Autista Centrum létrehozása. Az ünnepélyes átadáson dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, Vertetics Ádám, a Klebelsberg Központ gazdasági elnökhelyettese, Szalay Ferenc polgármester és dr. Kovácsné Okler Edit intézményvezető is részt vett.

2019-10-02

Szolnok egyik legszebb ovija az újjáépült Szapáry úti óvoda

Bő egy hete már gyermekzsivajtól hangos az újjáépített Szapáry úti óvoda, melynek ünnepélyes átadását kedden délután tartották.

 
2019-10-02

Egészségügyi és műszaki képzés indítását tervezik a Debreceni Egyetem szolnoki campusán

A Debreceni Egyetem és Szolnok város együttműködését, valamint a felsőoktatási intézmény szolnoki terveit ismertető sajtótájékoztatóra várták szerdán a sajtó képviselőit. A campuson tartott eseményen dr. Kállai Mária országgyűlési képviselő, a parlamenti oktatási bizottság alelnöke, Szilvássy Zoltán rektor, Szalay Ferenc polgármester szólt az együttműködés részleteiről

2019-10-01

Felpezsdül a bábos élet Szolnokon

Nagyon sokan fognak örülni annak a kezdeményezésnek, amely a bábos élet élénkítését tűzte ki célul Szolnokon. S bár bábszínházunk nincs, a bábozáshoz kapcsolódó események, képzések, a bábelőadások e nélkül is megvalósíthatók.

2019-09-30

Átadták a Pro Caritate-díjat a Kistérség Napján

Öt nagyszerű szakember kapott elismerést hétfőn a szolnoki Vízpart körúti idősek otthonában a Kistérség napja alkalmából rendezett ünnepségen. Az elismeréseket Szalay Ferenc, Szolnoki Kistérség Többcélú Társulása (SZKTT) elnöke és Balogh Zoltán alelnök adta át.

2019-09-27

Diákpolgármesterek és diákvezetők találkoztak Szolnokon

Hogy a diákévek is boldogan, ugyanakkor biztonságban és élményekkel gazdagon teljenek Szolnokon, az önkormányzat számos programot dolgozott ki. Fontos azonban a kitekintés is, vajon más településeken milyen a diákélet, milyen lehetőségeik vannak a fiataloknak a közéleti szerepvállalásra, milyen jó példákat tanulhatunk egymástól. Erre ad lehetőséget a kétnapos Megyei Jogú Városok Diákpolgármestereinek és Diákvezetőinek Országos Találkozója.

2019-09-26

Speciális bölcsőde és új szálloda épülhet Szolnokon

Emléktábla avatással kezdődött Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlésének szeptemberi, az önkormányzati választások előtti utolsó közgyűlése.

2019-09-25

Közel két és félmilliárdból épít új hűtőraktárat a Tisza-Coop Zrt.

A legnagyobb és legkorszerűbb hűtőraktárát építi a Tisza-Coop Zrt. a Téglagyári úton, a beruházásról szerdán a helyszínen Szalay Ferenc is tájékozódott. Az ország 12 megyéjében mintegy 500 üzlettel van jelen a cég.

2019-09-24

Átadták a felújított B. Nagy Pál Sportcsarnokot

Ünnepélyes keretek között átadták kedden a felújított, kibővített szolnoki sportcsarnokot, amely B. Nagy Pál olimpiai bajnok párbajtőrvívó, edző nevét viseli.

2019-09-23

Egy nap a családok egészségéért

Minden évben nagy siker Szolnokon a Családi Egészségnap, amelyet újra megrendeznek szeptember utolsó hétvégéjén a Tiszaligeti Sportcsarnokban. A rendezvény Szolnok önkormányzata, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet és a MÁV Kórház és Rendelőintézet együttműködésében valósul meg.

2019-09-20

Megújulnak a város ikonikus történelmi épületei

Ha végigsétálunk a Tisza-parton, egyre másra felújítás alatt vagy előtt álló patinás épületeket látunk. Dolgoznak a belvárosi nagytemplomon, amely mintegy másfélmilliárd forintból újul meg, kívül-belül szépül a református templom, és a vártemplom is újjászületik. A beruházások állásáról Máthé György esperes-plébános és Végh Miklós református lelkész tájékoztatta Szalay Ferenc polgármestert.

2019-09-20

Okoseszközöket kaptak az értelmi fogyatékossággal élők

A kormány fontosnak tartja, hogy a fogyatékossággal élők önállóvá válását támogassa, és ennek egyik eszköze az érintettek munkához juttatása - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Szolnokon.

2019-09-18

Megháromszorozza kapacitását a Stadler szolnoki forgóvázüzeme

Több mint 3 milliárd forintos beruházással megháromszorozza kapacitását a Stadler szolnoki forgóvázüzeme.

2019-09-17

Nő a civil szervezetek támogatása

Civil Info – NEA 2020 címmel szerveztek tájékoztatót rendezvényt Szolnokon, a városháza dísztermében a civil szervezetek számára. A fórumon hasznos információk, előadások hangzottak el egyebek mellett aktualitásokról, pályázati tapasztalatokról.

2019-09-17

Születésnapot ünnepel az Életjel Mentőcsoport

Aligha van olyan ember Magyarországon, aki ne hallott volna az Életjel Mentőcsoportól. Ám nem csak hazánkban, külföldön is kimagasló érdemeket szereztek az elmúlt két és fél évtized alatt. A mentőcsoport kedden 25 éves jubileuma alkalmából tartott nyílt napot Szolnokon, a Tiszai hajósok terén.

2019-09-17

Átadták a megyei Prima-díjakat

Az idei már a 15. alkalom, hogy a megye vállalkozói jóvoltából a művészet, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a sajtó területéről – egy alapítvány segítségével – kiváló embereket díjaztak. A Szolnoki Szigligeti Színház felújítása miatt ezúttal az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Prima-díj átadó ünnepségének.

2019-09-13

Félúton a piac befedése a Széchenyi lakótelepen

Nagyon várták már a Széchenyi lakótelepen élők, hogy befedjék a piacot, hiszen így árusítani és vásárolni is komfortosabb környezetben tudnak az árusok, illetve a vásárlók. A munkálatok jó ütemben haladnak, s várhatóan szeptember végén befejeződnek – mondta el pénteken a helyszínen Szalay Ferenc polgármester.

2019-09-12

Bővítés és kapacitás növekedés a Kaiser Food szolnoki üzemében

A Kaiser Food szolnoki üzemében érlelőklíma bővítés és szeletelési kapacitás növekedés történt a közelmúltban, a beruházás részleteiről egy, a helyszínen tett látogatás során tájékozódott Szalay Ferenc polgármester.

2019-09-12

Megújult a 4-es számú főút Szolnokot elkerülő szakasza

A Komplex Útfelújítási Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában két ütemben megújult a 4-es számú főút Szolnokot elkerülő út mintegy 4 kilométeres szakasza. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a STRABEL Konzorcium hazai forrásból közel bruttó 431 millió forintból készítette el a beruházást. A felújítás 2018-ban a 98+280 – 99+800 kilométer szelvény közötti szakaszt, 2019-ben a 99+800 – 102+300 kilométerszelvény közötti útszakaszt érintette.

2019-09-11

Újjászületik a szolnoki teátrum

Hatalmas munkálatok zajlanak a Szolnoki Szigligeti Színház épületében, az egyévesre tervezett felújítás állásáról tájékozódott szerdán Szalay Ferenc polgármester.

2019-09-11

Újjáépítették a Gagarin úti játszóteret

Napfényben fürdik a felújított Gagarin úti játszótér, a meleg őszi napokon sok kisgyermek játszhat felszabadultan a csúzdán, hintán, homokozóban. Ide került át a Tisza-parti játszótér egyik legnépszerűbb eleme, a kishajó is.

2019-09-09

Modern sportudvar a Verseghy udvarán

Új sportudvarral gazdagodott a Verseghy Ferenc Gimnázium. A rekortán borítású kültéri kosárlabdapályát hétfőn adták át ünepélyesen.

2019-09-05

Akár 4,5 milliót igényelhetnek fiatalok és álláskeresők, ha vállalkozni szeretnének

Álláskeresők és fiatalok 4,5 millió forintot igényelhetnek vállalkozóvá váláshoz. A Pénz a jövődhöz elnevezésű projekt nyitórendezvényét csütörtökön tartották Szolnokon, Kósa Lajos országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester is szólt a lehetőség jelentőségéről.

2019-09-05

Turisztikai napra várták a szolnoki szakembereket

Első alkalommal rendezett Szolnok önkormányzata turisztikai szakmai napot, melyre a megyeszékhelyen, a turisztikai szektorban dolgozó szakembereket várták. A változatos témájú előadások előtt a rendezvényt Fejér Andor, a város turizmus és marketing területért felelős alpolgármestere nyitotta meg.

2019-09-05

Mesélj egy szép történetet! - időseknek anekdotázott a polgármester

Folytatva a hagyományt, a Jótékonyság Világnapjához kapcsolódva idén is megrendezték a Mesélj egy szép történetet! című önkéntes akciót Szolnokon, melyhez ezúttal is csatlakozott Szalay Ferenc polgármester.

2019-09-04

Fogadóórát tartott a polgármester

Fogadóórát tartott Szalay Ferenc polgármester. Immár hagyományosan a hónap első szerdájára lehet bejelentkezni a város első emberéhez, ahol bárki felvetheti problémáját, miben kér segítséget az önkormányzattól.

2019-09-04

Orosz fellépők, orosz finomságok a szolnoki gulyásfesztiválon

A 2019. évi Szolnoki Gulyásfesztivál díszvendége Oroszország, érdemes lesz felkeresni standjukat, hiszen változatos programokkal, finom ételekkel készülnek!

2019-09-04

Programkavalkád a szolnoki Gulyásfesztiválon

Újra több tízezer embert várnak Szolnokon a Tiszaligetbe, a város legnagyobb gasztrorendezvényére, a Gulyásfesztiválra. A 21. születésnapját ünneplő Szolnoki Gulyásfesztivál életében idén is minden a rendezvény eredeti céljainak és hagyományainak megtartása körül forog. – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján.

2019-09-04

A Leglelkesebb város címet ítélte Szolnoknak a kerékpáros békenagykövet

Többször járt már Szolnokon Zelei József, kerékpáros békenagykövet, aki ezúttal egy elismerést átadni érkezett városunkba.

2019-09-03

Szolnak Napja sorsolás

A 2019. augusztus 31-én megrendezett Szolnok Napja rendezvényen, Szolnok város standjánál az érdeklődők szerencsekeréken pörgethettek.
A legszerencsésebbek a "Lehetőség a fődíj elnyerésére" cikket pörgették, s fesztiváljainkat népszerűsítő karszalagot kaptak.

2019-09-02

Elkezdődött Szolnok új fürdőkomplexumának építése

Elkezdődött a Tiszaligeti fürdő építése. A közel nyolcmilliárd forintos beruházás alapkövét hétfőn délben helyezték el a majdani létesítmény öltözőinek bejáratánál.

2019-09-02

Iskolatáskával, tanszerekkel segítették a tanévkezdést a görögkatolikus általános iskolában

Emléktábla avatás és Mága Zoltán ajándékainak átadása is színesítette a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskola hétfői tanévnyitó ünnepségét, melyen Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő is részt vett.

2019-09-01

Átadták Szolnok város legrangosabb díjait

Szolnok Napja alkalmából a város legrangosabb díjat, köztük a díszpolgári címet adták át vasárnap este, a rendezvénynek ezúttal is az Aba-Novák Agórában Kulturális Központ adott otthont. Az elismeréseket Szalay Ferenc polgármestertől vehették át a díjazottak. Az eseményen megjelentek a város vezetői, kulturális és gazdasági életének meghatározó szereplői és a korábbi díjazottak, köztük Anisits Ferenc, Szolnok Díszpolgára.

2019-09-01

Városi tanévnyitó a felújított Széchenyiben

Szolnok legutóbb felújított iskolájában, a Széchenyi Körúti Általános Iskolában tartotta városi tanévnyitó ünnepségét a megyeszékhely. Az úgynevezett piros iskola a mögöttünk hagyott tanévben teljes egészében megújult, a nyári szünetben pedig a sportudvarán épített korszerű rekortán borítású sportályát és futópályát a város önkormányzata.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app