Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Gyöngyfűzéssel a megelőzésért!

 • Gyöngyfűzéssel a megelőzésért!
 • Gyöngyfűzéssel a megelőzésért!
 • 2020-01-24

  Magyarországon évente mintegy 1500 nőt diagnosztizálnak méhnyakrákkal és több, mint 400 nőt veszítünk el hazánkban a betegség miatt. Az emlőrák után a második leggyakoribb rosszindulatú daganatnak számít a 45 éven aluli nők körében Európában és Magyarországon is, pedig védőoltással és szűréssel nagy biztonsággal megelőzhető, időben felfedezve jó eséllyel gyógyítható.

  Az Európai Méhnyakrák Szövetség 2007 óta szervezi meg figyelemfelhívásként az Európai Méhnyakrák Megelőzési Hetét. Az országos figyelemfelhívó akcióhoz Szolnok város is
  évről-évre csatlakozik.

  A program célja, hogy minél szélesebb körben jussanak a lehető legtöbb információhoz – nők és férfiak egyaránt - a méhnyakrákról, a kialakulásában szerepet játszó humán papilloma vírusról (HPV), a prevenciós, valamint kezelési és utókezelési lehetőségekről.

  2020. január 27-én a Szolnoki Iskolavédőnők Egyesülete a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézettel együttműködve szervezi a „Gyöngyfűzéssel a Megelőzésért!” elnevezésű programot, melynek keretében az érdeklődők egészségügyi szakemberektől kaphatnak bővebb tájékoztatást a betegségről, annak megelőzéséről, az önvizsgálat fontosságáról, emellett - a már hagyománnyá vált - közös gyöngyfűzéshez is csatlakozhatnak. Az aktivitás célja, hogy minél több ember fűzzön egy-egy mályva színű karkötőt, melyet a program során azon 7. osztályos lányoknak juttatnak el, akik megkapták a HPV elleni védőoltást. A gyöngyök a méhnyakrákot és a HPV elleni védelmet szimbolizálják.

  Helyszín:JNSZ Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet

                   5000 Szolnok, Hősök tere 2-4. földszint

  Időpont:2020. január 27. (hétfő) 9.00 és 11.00 óra között

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Közel 40 milliárd forintból gazdálkodhat idén Szolnok

  2020-02-27

  Elfogadták Szolnok idei költségvetését a februári közgyűlésen, a város mintegy 38 milliárd forintból gazdálkodhat ebben az évben. Döntöttek a képviselők a SzolnOK-e – Városkártya rendszer fejlesztéséről, illetve több mint félmilliárd forint értékű víziközmű fejlesztésről és korszerűsítésről.

  Szalay Ferenc polgármester tájékoztatója a koronavírussal kapcsolatban

  2020-02-27

  Tekintettel arra, hogy a Kormányhivatal népegészségügyi szakembereinek hatáskörébe tartozik a koronavírussal kapcsolatos tájékoztatás és intézkedések megtétele, úgy gondolom, hogy Önkormányzatunk abban nyújthat segítséget, hogy minél több információ jusson el Önökhöz a fertőzés megelőzése érdekében.

  Szolnok város is bemutatkozik a 43. Budapesti Utazás Kiállításon

  2020-02-27

  Magyarország piacvezető turisztikai vására 2020. február 27. és március 1. között 43. alkalommal várja a szakembereket és az utazás kedvelőit a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban.A rendezvény középpontjába az élmények szerzése, a személyes kapcsolatok kialakítása és a látogatók minél szélesebb körű tájékoztatása kerül.

  Sokszáz szolnoki diák végezte el az elsősegélynyújtó tanfolyamot

  2020-02-26

  Szolnokon 2017-ben, az országban elsőként került be a 9. évfolyamos diákok tantervébe az elsősegélynyújtó ismeretek elsajátítása. Szerdán a Szolnoki Szakképzési Centrum 8 szolnoki tagintézményében 37 osztály 978 tanulója vette át a tanfolyam elvégzését igazoló emléklapokat,

  Fejet hajtottunk a kommunizmus áldozatai előtt

  2020-02-25

  Bár a mai fiatalok már csak történelemkönyvekből tanulják, magyarok millióinak van emléke a kommunizmus nyílt vagy éppen fondorlatos rémtetteiről. Egy rendszerről, amely több más ország mellett hazánkat is a szabadságától megfosztott tetszhalottá dermesztette, ahol a központilag meghatározott ideológiától eltérni megbocsáthatatlan bűn volt. A kommunizmus áldozataira emlékeztünk Szolnokon.