Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Alkotói pályázat nyugdíjasoknak

 • Alkotói pályázat nyugdíjasoknak
 • Alkotói pályázat nyugdíjasoknak
 • 2021-03-18
  Leadási határidő meghosszabbítva 2021. április 20-ig!
  A Nyugdíjasok és Idősek „Életet az éveknek” Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Szervezete, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Nyugdíjasok Kulturális és Érdekvédelmi Egyesülete és a Szolnok Városi Klubok és Nyugdíjasok Érdekvédelmi és Kulturális Egyesülete Szolnok Megyei Jogú Város Önkormányzatának támogatásával közös pályázatot hirdet nyugdíjasok számára.
  A világjárvány idején a 65 éven felüliek, mint leginkább veszélyeztetett korosztály kényszerű önvédelemből önkéntes elszigeteltségben él. Telefonon, interneten tartják a kapcsolatot a szeretteikkel, ismerőseikkel. Csak nagyon szükséges esetben hagyják el otthonaikat. Nincsenek klubfoglalkozások, kirándulások, többet vannak egyedül.
  Ezt az egyedüllétet szeretnék oldani azzal, hogy alkotásra hívják a nyugdíjaskat: "Korona 20/21" címmel.
  A felhívás célja, hogy bemutassa a nyugdíjas korosztály „karantén-időszakát”, hogy ki hogyan élte meg a koronavírus okozta járvány kitörését és az ezzel kapcsolatos korlátozások bevezetését.
  Külön kategóriában lehet nevezni generációs alkotásokkal, melyeknek lényege, hogy a nagyszülő az unokával együtt, vagy az unoka a nagyszülő iránymutatása alapján készítse azt el, a felhívás célját figyelembe véve.
  Az elkészült alkotásokból, pályamunkákból a járvány elmúltával, a remények szerint 2021 tavaszán/nyarán kiállítást rendeznek.
   

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Megoldást találtak a látogatásra a Vízpart körúti idősek otthonában

  2021-04-12

  Az elhúzódó pandémia jelentősen befolyásolta a szolnoki idősotthonokban élők mindennapjait is. A szeptember óta tartó látogatási tilalom, a bezártság lelkileg is próbára tette a szépkorúakat és a hozzátartozókat is, ezért igyekezett Szolnok önkormányzata olyan megoldást találni, ami úgy teszi lehetővé a szeretteikkel való találkozást, hogy közben nincs veszélyben az egészsége a bentlakóknak.

  Támogatásra pályázhatnak a turisztikai szektor egyes szereplői Szolnokon

  2021-04-12

  Az önkormányzat a 2020/21-es évekre vonatkozóan, az országban elsőként olyan támogatási rendszert vezetett be, mellyel a koronavírus-járvány által leginkább sújtott vállalkozásokat segíti: a turizmus- és idegenforgalmi bevételektől eleső szállodákat, hoteleket, panziókat, fogadókat, szállókat, vendégházakat, éttermeket, vendéglőket.

  Virágzik a japán cseresznyefasor Szolnokon

  2021-04-06

  Évről évre egyre többen keresik fel március végén, április elején a Várkonyi térre telepített cseresznyefasort, hogy gyönyörködjenek a kibomló virágokban, vagy fotókon örökítsék meg azokat. A látványosság a japán Yuzával való testvérvárosi kapcsolatunkat idézi, és a Magyar-Japán Baráti Társaság kezdeményezésére 2015-ben telepítették, de már korábban is ültettek japán cseresznyefát Szolnokon.

  Lezárult a Móra park felújításának 2. üteme

  2021-04-01

  Befejeződött a Móra park felújításának 2. üteme, mely során mintegy 3800 négyzetméternyi zöldfelületet újított meg a Szolnoki Városüzemeltetési Kft. A terület automata öntözőberendezést is kapott.

  Rendhagyóan ünnepeltük március 15-ét

  2021-03-16

  Online műsorral és koszorúzással tisztelgett Szolnok városa az 1848/49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt.