Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A Hableány mentésében dolgozókat köszöntötte Szalay Ferenc

 • A Hableány mentésében dolgozókat köszöntötte Szalay Ferenc
 • A Hableány mentésében dolgozókat köszöntötte Szalay Ferenc
 • 2019-07-17

  A Hableány tragédiája utáni mentésben résztvevő szolnokiaknak mondott köszönetet Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere.

  A május 29-i dunai hajókatasztrófa megrázta két ország, Dél-Korea és Magyarország lakosait. Amikor a Hableány nevű kirándulóhajó egy koreai turistacsoporttal a fedélzetén ütközött a Viking szállodahajóval, Hableányon utazó 35 emberből mindössze heten menekültek meg, huszonnyolcan a vízben lelték halálukat.

  A mentést rendkívül nehezítette, hogy a Duna áradt, erős volt a sodrása, így napokon keresztül nem fértek a roncsokhoz a mentők. Ezután is nagyon nehéz körülmények között, életveszélyben kellett merülniük a búvároknak. Végül a megfeszített munkának köszönhetően sikerült kiemelni a hajótestet, s egy kivétellel valamennyi áldozat holttestét.

  A mentésben Szolnokról búvárok és az Életjel mentőcsoport vett részt, utóbbiak a vízben sodródó áldozatok kutatásából vették ki részüket, a Duna Dunaújváros és Budapest közötti szakaszának átvizsgálásával.

  A mentésben hősies helytállást mutató szolnokiakat köszöntötte Szalay Ferenc polgármester a városházán. A városvezető szerint a búvárok és a különleges mentősök most ország-világ előtt bizonyították azt, amit mi már régóta tudunk róluk: világszínvonalú munkát végeznek.

  - Az, amit az áldozatok felkutatásért, tettek rendkívül nehéz, embertelen körülmények között az áradó, erős sodrású Dunában, nagyon sokak tiszteletét kiváltotta. Azt gondolom, a szolnokiak nevében is mondhatom: büszkék vagyunk rá, hogy egy városban élhetünk Önökkel!

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Gyöngyfűzéssel a megelőzésért!

  2020-01-24

  Magyarországon évente mintegy 1500 nőt diagnosztizálnak méhnyakrákkal és több, mint 400 nőt veszítünk el hazánkban a betegség miatt. Az emlőrák után a második leggyakoribb rosszindulatú daganatnak számít a 45 éven aluli nők körében Európában és Magyarországon is, pedig védőoltással és szűréssel nagy biztonsággal megelőzhető, időben felfedezve jó eséllyel gyógyítható.

  Rangos elismerést kapott két Szolnoki intézmény

  2020-01-23

  Rangos elismerést kapott a Verseghy Ferenc Könyvtár és az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, a díjakat január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár adta át az Uránia Nemzeti Filmszínházban megtartott ünnepségen. Csütörtökön Szalay Ferenc polgármester is gratulált a két intézmény vezetőjének a városházán.

  A kulturális élet kiválóságait köszöntötték

  2020-01-22

  A Magyar Kultúra Napja alkalmából a kultúra, a művészet és a sport területén kiemelkedő tevékenységet nyújtó szakembereket ismerte el a város az Aba-Novák Agóra Kulturális Központban szerdán este tartott díjátadó gálán. Az immár hagyományosnak számító eseményen adták át a Szolnokért Emlékérmet is, melynek arany fokozatát ezúttal négyen is megkapták.

  Újabb utcában épültek parkolók a Széchenyi lakótelepen

  2020-01-22

  Míg a Széchenyi lakótelep építésének idején alig akadt gépjármű a parkolókban, hosszú évek óta helyhiánnyal küzdenek az ott élők. Egy család nem ritkán két autót is fenntart, a tízemeletes házsorok között a mintegy húszezres városrészben bizony egyre nagyobb kihívás üres parkolót találni. Örömhír, hogy a városrész önkormányzati képviselője, Tasnádi Zoltán új parkolóhelyek elkészüléséről számolt be.

  Szolnok kiemelkedő sportolóit köszöntötték

  2020-01-15

  Kiváló eredményeket hozott a tavalyi esztendő a szolnoki sportéletben, számos nagyszerű teljesítmény született. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó sportolókat, felkészítőiket és egyesületeket ezúttal is köszöntötték a városházán, az Országos Diákolimpiai és Magyar Bajnoki Díjátadó Ünnepségen.