Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

A Hableány mentésében dolgozókat köszöntötte Szalay Ferenc

 • A Hableány mentésében dolgozókat köszöntötte Szalay Ferenc
 • A Hableány mentésében dolgozókat köszöntötte Szalay Ferenc
 • 2019-07-17

  A Hableány tragédiája utáni mentésben résztvevő szolnokiaknak mondott köszönetet Szalay Ferenc, a megyeszékhely polgármestere.

  A május 29-i dunai hajókatasztrófa megrázta két ország, Dél-Korea és Magyarország lakosait. Amikor a Hableány nevű kirándulóhajó egy koreai turistacsoporttal a fedélzetén ütközött a Viking szállodahajóval, Hableányon utazó 35 emberből mindössze heten menekültek meg, huszonnyolcan a vízben lelték halálukat.

  A mentést rendkívül nehezítette, hogy a Duna áradt, erős volt a sodrása, így napokon keresztül nem fértek a roncsokhoz a mentők. Ezután is nagyon nehéz körülmények között, életveszélyben kellett merülniük a búvároknak. Végül a megfeszített munkának köszönhetően sikerült kiemelni a hajótestet, s egy kivétellel valamennyi áldozat holttestét.

  A mentésben Szolnokról búvárok és az Életjel mentőcsoport vett részt, utóbbiak a vízben sodródó áldozatok kutatásából vették ki részüket, a Duna Dunaújváros és Budapest közötti szakaszának átvizsgálásával.

  A mentésben hősies helytállást mutató szolnokiakat köszöntötte Szalay Ferenc polgármester a városházán. A városvezető szerint a búvárok és a különleges mentősök most ország-világ előtt bizonyították azt, amit mi már régóta tudunk róluk: világszínvonalú munkát végeznek.

  - Az, amit az áldozatok felkutatásért, tettek rendkívül nehéz, embertelen körülmények között az áradó, erős sodrású Dunában, nagyon sokak tiszteletét kiváltotta. Azt gondolom, a szolnokiak nevében is mondhatom: büszkék vagyunk rá, hogy egy városban élhetünk Önökkel!

  VISSZA

  Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

  SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

  További hírek

  Közel kétszáz nyári munkát végző diáknak mondott köszönetet a város

  2019-08-23

  A korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésre a 2013-2018-as években indított „Nyári diákmunka” tapasztalatait felhasználva, 2019. évben a nyár folyamán ismét meghirdették a központi programot, melyben önkormányzatok és önkormányzati fenntartású, illetve tulajdonú gazdasági társaságok vesznek részt.

  Végéhez közeledik a Szapáry ovi újjáépítése, szeptember végén érkezhetnek az ovisok

  2019-08-22

  Hamarosan újra vidám gyerekzsivajtól lesz hangos az újjéápült Szapáry úti óvoda. A csütörtöki szülői értekezletre a leendő kiscsoportosok szüleit várták, akiknek Ferenczné Teleky Éva, a Szolnok Városi Óvodák vezetője bemutatta a leendő óvónéniket is, illetve elhangzott a beköltözés időpontja: eszerint szeptember 23-tól nyitja kapuit az intézmény.

  SM adománybolt nyílt Szolnokon - várják a rászorulókat és az adományozókat is!

  2019-08-22

  Az ország több települése után Szolnokon is megnyílt ez első adománybolt, melynek egy Várkonyi téri üzlethelyiség ad otthont. A csütörtöki megnyitón Szalay Ferenc polgármester is méltatta a nemes kezdeményezés fontosságát.

  Utak felújításáról, futópálya építésének indításáról is döntöttek a soron kívüli közgyűlésen

  2019-08-22

  Több projekt indításról döntöttek a képviselők Szolnok város közgyűlésének augusztusi soron kívüli ülésén.

  Százéves dédnagymamát köszöntött a polgármester

  2019-08-18

  Amikor Vona Gergelyné még Tarjányi Margitként meglátta a napvilágot száz esztendővel ezelőtt, akkor egy jómódú, vallásos földműves család első gyermekeként szép jövő várt rá.