Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Hírek

2019-09-18

Megháromszorozza kapacitását a Stadler szolnoki forgóvázüzeme

Több mint 3 milliárd forintos beruházással megháromszorozza kapacitását a Stadler szolnoki forgóvázüzeme.

2019-09-17

Nő a civil szervezetek támogatása

Civil Info – NEA 2020 címmel szerveztek tájékoztatót rendezvényt Szolnokon, a városháza dísztermében a civil szervezetek számára. A fórumon hasznos információk, előadások hangzottak el egyebek mellett aktualitásokról, pályázati tapasztalatokról.

2019-09-17

Születésnapot ünnepel az Életjel Mentőcsoport

Aligha van olyan ember Magyarországon, aki ne hallott volna az Életjel Mentőcsoportól. Ám nem csak hazánkban, külföldön is kimagasló érdemeket szereztek az elmúlt két és fél évtized alatt. A mentőcsoport kedden 25 éves jubileuma alkalmából tartott nyílt napot Szolnokon, a Tiszai hajósok terén.

2019-09-17

Átadták a megyei Prima-díjakat

Az idei már a 15. alkalom, hogy a megye vállalkozói jóvoltából a művészet, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a sajtó területéről – egy alapítvány segítségével – kiváló embereket díjaztak. A Szolnoki Szigligeti Színház felújítása miatt ezúttal az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ adott otthont a Jász-Nagykun Szolnok Megyei Prima-díj átadó ünnepségének.

2019-09-13

Félúton a piac befedése a Széchenyi lakótelepen

Nagyon várták már a Széchenyi lakótelepen élők, hogy befedjék a piacot, hiszen így árusítani és vásárolni is komfortosabb környezetben tudnak az árusok, illetve a vásárlók. A munkálatok jó ütemben haladnak, s várhatóan szeptember végén befejeződnek – mondta el pénteken a helyszínen Szalay Ferenc polgármester.

2019-09-12

Bővítés és kapacitás növekedés a Kaiser Food szolnoki üzemében

A Kaiser Food szolnoki üzemében érlelőklíma bővítés és szeletelési kapacitás növekedés történt a közelmúltban, a beruházás részleteiről egy, a helyszínen tett látogatás során tájékozódott Szalay Ferenc polgármester.

2019-09-12

Megújult a 4-es számú főút Szolnokot elkerülő szakasza

A Komplex Útfelújítási Program keretében a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában két ütemben megújult a 4-es számú főút Szolnokot elkerülő út mintegy 4 kilométeres szakasza. A közbeszerzési eljárás során kiválasztott kivitelező, a STRABEL Konzorcium hazai forrásból közel bruttó 431 millió forintból készítette el a beruházást. A felújítás 2018-ban a 98+280 – 99+800 kilométer szelvény közötti szakaszt, 2019-ben a 99+800 – 102+300 kilométerszelvény közötti útszakaszt érintette.

2019-09-11

Újjászületik a szolnoki teátrum

Hatalmas munkálatok zajlanak a Szolnoki Szigligeti Színház épületében, az egyévesre tervezett felújítás állásáról tájékozódott szerdán Szalay Ferenc polgármester.

2019-09-11

Újjáépítették a Gagarin úti játszóteret

Napfényben fürdik a felújított Gagarin úti játszótér, a meleg őszi napokon sok kisgyermek játszhat felszabadultan a csúzdán, hintán, homokozóban. Ide került át a Tisza-parti játszótér egyik legnépszerűbb eleme, a kishajó is.

2019-09-09

Modern sportudvar a Verseghy udvarán

Új sportudvarral gazdagodott a Verseghy Ferenc Gimnázium. A rekortán borítású kültéri kosárlabdapályát hétfőn adták át ünepélyesen.

2019-09-05

Akár 4,5 milliót igényelhetnek fiatalok és álláskeresők, ha vállalkozni szeretnének

Álláskeresők és fiatalok 4,5 millió forintot igényelhetnek vállalkozóvá váláshoz. A Pénz a jövődhöz elnevezésű projekt nyitórendezvényét csütörtökön tartották Szolnokon, Kósa Lajos országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester is szólt a lehetőség jelentőségéről.

2019-09-05

Turisztikai napra várták a szolnoki szakembereket

Első alkalommal rendezett Szolnok önkormányzata turisztikai szakmai napot, melyre a megyeszékhelyen, a turisztikai szektorban dolgozó szakembereket várták. A változatos témájú előadások előtt a rendezvényt Fejér Andor, a város turizmus és marketing területért felelős alpolgármestere nyitotta meg.

2019-09-05

Mesélj egy szép történetet! - időseknek anekdotázott a polgármester

Folytatva a hagyományt, a Jótékonyság Világnapjához kapcsolódva idén is megrendezték a Mesélj egy szép történetet! című önkéntes akciót Szolnokon, melyhez ezúttal is csatlakozott Szalay Ferenc polgármester.

2019-09-04

Fogadóórát tartott a polgármester

Fogadóórát tartott Szalay Ferenc polgármester. Immár hagyományosan a hónap első szerdájára lehet bejelentkezni a város első emberéhez, ahol bárki felvetheti problémáját, miben kér segítséget az önkormányzattól.

2019-09-04

Orosz fellépők, orosz finomságok a szolnoki gulyásfesztiválon

A 2019. évi Szolnoki Gulyásfesztivál díszvendége Oroszország, érdemes lesz felkeresni standjukat, hiszen változatos programokkal, finom ételekkel készülnek!

2019-09-04

Programkavalkád a szolnoki Gulyásfesztiválon

Újra több tízezer embert várnak Szolnokon a Tiszaligetbe, a város legnagyobb gasztrorendezvényére, a Gulyásfesztiválra. A 21. születésnapját ünneplő Szolnoki Gulyásfesztivál életében idén is minden a rendezvény eredeti céljainak és hagyományainak megtartása körül forog. – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján.

2019-09-04

A Leglelkesebb város címet ítélte Szolnoknak a kerékpáros békenagykövet

Többször járt már Szolnokon Zelei József, kerékpáros békenagykövet, aki ezúttal egy elismerést átadni érkezett városunkba.

2019-09-03

Szolnak Napja sorsolás

A 2019. augusztus 31-én megrendezett Szolnok Napja rendezvényen, Szolnok város standjánál az érdeklődők szerencsekeréken pörgethettek.
A legszerencsésebbek a "Lehetőség a fődíj elnyerésére" cikket pörgették, s fesztiváljainkat népszerűsítő karszalagot kaptak.

2019-09-02

Elkezdődött Szolnok új fürdőkomplexumának építése

Elkezdődött a Tiszaligeti fürdő építése. A közel nyolcmilliárd forintos beruházás alapkövét hétfőn délben helyezték el a majdani létesítmény öltözőinek bejáratánál.

2019-09-02

Iskolatáskával, tanszerekkel segítették a tanévkezdést a görögkatolikus általános iskolában

Emléktábla avatás és Mága Zoltán ajándékainak átadása is színesítette a Szent Tamás Görögkatolikus Általános Iskola hétfői tanévnyitó ünnepségét, melyen Szalay Ferenc polgármester és Molnár Iván önkormányzati képviselő is részt vett.

2019-09-01

Átadták Szolnok város legrangosabb díjait

Szolnok Napja alkalmából a város legrangosabb díjat, köztük a díszpolgári címet adták át vasárnap este, a rendezvénynek ezúttal is az Aba-Novák Agórában Kulturális Központ adott otthont. Az elismeréseket Szalay Ferenc polgármestertől vehették át a díjazottak. Az eseményen megjelentek a város vezetői, kulturális és gazdasági életének meghatározó szereplői és a korábbi díjazottak, köztük Anisits Ferenc, Szolnok Díszpolgára.

2019-09-01

Városi tanévnyitó a felújított Széchenyiben

Szolnok legutóbb felújított iskolájában, a Széchenyi Körúti Általános Iskolában tartotta városi tanévnyitó ünnepségét a megyeszékhely. Az úgynevezett piros iskola a mögöttünk hagyott tanévben teljes egészében megújult, a nyári szünetben pedig a sportudvarán épített korszerű rekortán borítású sportályát és futópályát a város önkormányzata.

2019-08-31

Átadták a Szeretem Szolnokot! pályázat díjait

Egyedi ötletek, színvonalas megvalósítás – ez jellemezte az önkormányzat által meghirdetett idei Szeretem Szolnokot! pályázatot. A beérkezett, több mint 136 pályamunka alkotói közül a zsűri által kiválasztottak vehették át szombaton ajándékaikat a Hild téri színpadon. A díjakat Szabó István alpolgármester, dr. Bischof Zsolt, a Béres Gyógyszergyár Zrt. vezetője, Marsi Gabriella, a RepTár marketingvezetője adta át.

2019-08-31

Szolnok, a szolgáltató város

A városnapi programok állandó eleme a Szolgáltató Város partnereinek bemutatkozása a Szapáry úton. Szalay Ferenc polgármester a rendezvényen a program elmúlt tíz évéről beszélt, mint mondta, nagyon fontos, hogy a szolgáltatások minőségét tudatosan próbálja a város fejleszteni, s ebben számos cég és közszolgáltató partner.

2019-08-30

Városnapi koszorúzás a Széchenyin

A hagyományoknak megfelelően a Széchenyi Lakótelepért Egyesület a város napja alkalmából megszervezte ünnepi megemlékezését.

2019-08-30

Évnyitó értekezletét tartotta a Szolnok Városi Óvodák

Kezdődik a tanév, nem csak az iskolákban, de az óvodákban is. Pénteken a megyeházán a Szolnok Városi Óvodák nevelési és tanévnyitó értekezletét tartották, Szalay Ferenc polgármester köszöntőjét követően Ferenczné Teleky Éva, az SZVÓ igazgatója beszélt a 2019/2020-as nevelési év feladatairól.

2019-08-29

Több fejlesztés is megvalósul a Tallinn városrészben Szolnokon

Több fejlesztés is megvalósul Tallinn városrészben Szolnokon a közeljövőben, amelyek közül a Puskás Tivadar körút márciusban kezdődött felújítása hamarosan befejeződik  - közölte Szalay Ferenc polgármester csütörtökön, a beruházásról tartott helyszíni sajtótájékoztatón.

2019-08-28

Megújult az Eötvös téri játszótér

Több mint félszáz játszótét található Szolnokon, ezek felújítására külön programot indított Szolnok városa. A napokban elkészült Eötvös téri (Gólya park) játszóteret szerdán adta át a gyerekeknek Szalay Ferenc polgármester, valamint dr. Póta Sándor, a terület önkormányzati képviselője.

2019-08-28

Több tízezer lelet került elő az egykori szolnoki várnál a feltárás során

Több tízezer lelet került elő az egykori szolnoki vár területén, azaz a Szolnoki Művésztelepen a 2017 októberben kezdődött és a közelmúltban lezárult régészeti feltáráson - közölte a feltárásvezető régész kedden a helyszínen tartott beszámolón. 

2019-08-27

Különleges évadnyitó ideiglenes otthonban

Különleges, alighanem egyszeri színházi évadnyitót tartott ma a Szigligeti Színház társulata. Balázs Péter színigazgató ezúttal az Aba-Novák Agóra színháztermében üdvözölte a nyári szünetről megérkező kollégáit. Azért itt, mert egy évadon keresztül a Hild téren lesz a szolnoki teátrum ideiglenes otthona, az állandót ugyanis éppen teljes egészében felújítják.

2019-08-27

Turisztikai vonzerő lett a szolnoki kardiológiai konferencia

A hipertónia ma rendkívül sok embert érintő szakterülete az orvostudománynak, s talán ezért is rendkívül fontos, hogy Szolnokon immár húsz esztendeje működik igen kiválóan a Szívügyünk Szolnok Alapítvány. A város és az alapítvány együttműködéséről tartott kedden sajtótájékoztatót Szalay Ferenc polgármester és dr. Herczeg Béla osztályvezető főorvos.

2019-08-27

Újranyitás: megújult az ifjúsági részleg, akadálymentesítették a könyvtárat

A nyári szünet ezúttal komoly munkáról szólt a Verseghy Ferenc Könyvtárban, ahol az elmúlt hetekben mintegy 24 millió forintos beruházás részeként több felújítás is történt. Kedden Szalay Ferenc polgármester köszöntötte a látogatókat a részben megújult intézményben.

2019-08-26

Hagyományőrző és szórakoztató programok Szolnok napján

Kiállítások, koncertek mellett katonazenekari fesztivál, mécsesúsztatás, fegyverbemutató is színesíti a Szolnok napja elnevezésű rendezvényt, amelyet augusztus 29-től szeptember 1-ig tartanak a Tisza-parti városban - közölte a város polgármestere hétfőn az eseményről szóló sajtótájékoztatón.

2019-08-23

Közel kétszáz nyári munkát végző diáknak mondott köszönetet a város

A korai munkatapasztalat és munkajövedelem szerzés elősegítésre a 2013-2018-as években indított „Nyári diákmunka” tapasztalatait felhasználva, 2019. évben a nyár folyamán ismét meghirdették a központi programot, melyben önkormányzatok és önkormányzati fenntartású, illetve tulajdonú gazdasági társaságok vesznek részt.

2019-08-22

Végéhez közeledik a Szapáry ovi újjáépítése, szeptember végén érkezhetnek az ovisok

Hamarosan újra vidám gyerekzsivajtól lesz hangos az újjéápült Szapáry úti óvoda. A csütörtöki szülői értekezletre a leendő kiscsoportosok szüleit várták, akiknek Ferenczné Teleky Éva, a Szolnok Városi Óvodák vezetője bemutatta a leendő óvónéniket is, illetve elhangzott a beköltözés időpontja: eszerint szeptember 23-tól nyitja kapuit az intézmény.

2019-08-22

SM adománybolt nyílt Szolnokon - várják a rászorulókat és az adományozókat is!

Az ország több települése után Szolnokon is megnyílt ez első adománybolt, melynek egy Várkonyi téri üzlethelyiség ad otthont. A csütörtöki megnyitón Szalay Ferenc polgármester is méltatta a nemes kezdeményezés fontosságát.

2019-08-22

Utak felújításáról, futópálya építésének indításáról is döntöttek a soron kívüli közgyűlésen

Több projekt indításról döntöttek a képviselők Szolnok város közgyűlésének augusztusi soron kívüli ülésén.

2019-08-18

Százéves dédnagymamát köszöntött a polgármester

Amikor Vona Gergelyné még Tarjányi Margitként meglátta a napvilágot száz esztendővel ezelőtt, akkor egy jómódú, vallásos földműves család első gyermekeként szép jövő várt rá.

2019-08-17

Roma ételek fesztiválja

Külnleges ételek rotyogtak a borgácsokban a 15. roma ételek hagyományőrző versenyén. cigány káposztától a hagymafőzelékig és a kakaspörköltig megannyi roma ételt főztek a résztvevők.

2019-08-17

Rangos elismerést kapott Szalay Ferenc

A Magyar Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetést vehetett át az állami ünnep alkalmából Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere Kontrát Károlytól, a Belügyminisztérium államtitkárától. Városunk vezetője Szolnok város kulturális, sport és gazdasági életének fejlesztéséért végzett példaértékű és eredményes településvezetői munkájáért kapta a kitüntetést - áll az indoklásban.

2019-08-15

Idősbarát önkormányzat lett Szolnok

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat  ünnepi megemlékezést tartott ma délelőtt a Megyeháza dísztermében az augusztus 20-i állami ünnepséghez kapcsolódóan. Szolnok városa Idősbarát Önkormányzat címet kapott.

2019-08-13

Próbálják a vízi és légiparádét

Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárja 2019. augusztus 15-16-án 17.40 és 19 óra között tartja a 2019. augusztus 20-ai katonai bemutató próbját.

2019-08-08

Hatvan férőhellyel bővül az idősotthon Szolnokon

Új épületszárnnyal bővül hamarosan a Vízpart körúti idősotthon – jelentette be az építkezés sajtóbejárásán Szalay Ferenc polgármester. Az önkormányzat által korábban megvásárolt ingatlanon egy félkész építkezés befejezésének anyagi forrásait teremtette meg az önkormányzat, aminek köszönhetően hatvannal nő a férőhelyek száma.

2019-08-07

Újabb gyönyörű parkkal gazdagodott a város

Városunk egyik legnagyobb parkjának, a Móra parknak a felújítása idén tavasszal kezdődött a város saját beruházásában. A munkálatok során többek között felújították a focipályát, valamint a lábtenisz pályát, megújultak a járdafelületek, elültettek összesen 32 db fát, kihelyeztek 19 kényelmes padot és 15 hulladékgyűjtő edényt.

2019-07-30

Három napra a kosarasoké a Tiszai hajósok tere

Augusztusban immáron negyedik alkalommal költözik a Tisza partjára a fiatalok körében igen népszerű FIBA 3x3-as kosárlabda U18 Európa Kupa Selejtező.

2019-07-30

Indul a Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár!

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar, mint minden évben, az idén is törekedett arra, hogy a nyári szabadtéri programjai mind változatosabbak legyenek, helyszín és műsor tekintetében egyaránt. - hangzott a Parti-túra Szolnoki Szimfonikus Nyár keddi sajtótájékoztatóján, ahol Ignácz Ervin ügyvezető, Patkós Imre szakmai vezető és Szalay Ferenc polgármester mondta el a részleteket.

2019-07-30

Elkészült az első húsz hazai gyártású IC+ kocsi

Elkészült a MÁV-START első húsz darab saját forrásból gyártott, nemzetközi forgalomra alkalmas, új generációs InterCity-kocsija a szolnoki Vasúti Járműjavítási Telephelyen. Augusztusban elkezdődhet további hetven darab, belföldi forgalomra tervezett IC+ összeszerelése, amihez a saját forrás mellett kormányzati költségtérítést is kap a vasúttársaság.

2019-07-29

T Á J É K O Z T A T Ó a települési gyógyszertámogatásról

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése a megszűnő méltányossági közgyógyellátás helyett hozta létre a települési gyógyszertámogatást, melynek szabályait a települési támogatásokról szóló 2/2015. (II.27.) önkormányzati rendelet tartalmazza. A jövedelemhatárokat a Közgyűlés a 2019. március 1-től megemelte.

2019-07-26

Népszerű a szolnoki repülőtábor

A fiatalok haza iránti kötődését erősítik a honvédelmi táborok - hangoztatta a hazafias és honvédelmi nevelésért, illetve az ezzel összefüggő beruházásokért felelős kormánybiztos pénteken a Szolnok-Szandaszőlős repülőtéren rendezett repülőtáborban.

2019-07-26

Elindult a TISZtAPART projekt, diákok óvják a part tisztaságát

Egy fiatalokat megmozgató projekt indításával lehet tisztább a szolnoki Tisza-part belvárosi szakasza. Közismert jelenség, hogy egy-egy nagyrendezvény vagy hétvége után sokan eldobálják a szemetet a folyó partján, a helyzet javítására keresett megoldást a város önkormányzata és együttműködő partnerre talált a fiatalokban. - mondta el Szalay Ferenc polgármester.

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app