Ez a weboldal sütiket használ, hogy az oldal összes funkcióját elérje. További információt az adatkezeléssel kapcsolatban az Adatvédelmi tájékoztató oldalunkon talál. Amennyiben elfogadja a sütik használatát weboldalunknak, kérjük kattintson az Engedélyez gombra.

Felhívás díjak adományozásának javaslatára ("Kaposvári Gyula-díj", "Laki Kálmán-díj", "Szolnok Város Sportjáért Díj", "Szurmay Ernő-díj", "Tiszavirág Turisztikai Díj")

2020-09-28

F E  L  H  Í  V  Á  S

 

Szolnok Megyei Jogú Város Közgyűlése:

 

- a kultúra munkásai iránt érzett tisztelet és megbecsülésének jeléül Kaposvári Gyula-díjat,

- a városunkban tudományos tevékenységet végzők iránt érzett tisztelete és megbecsülése jeléül Laki Kálmán-díjat,

- a pedagógusok iránt érzett tiszteletének és megbecsülésének jeléül Szurmay Ernő-díjat,

- a városunkban a sport területén kiemelkedő eredményt, szakmai tevékenységet végzők iránt érzett tisztelete, megbecsülése és elismerése jeléül Szolnok Város Sportjáért Díjat

-  a városunkban a turizmus és az idegenforgalom területén kiemelkedő eredményt, szakmai tevékenységet végzők iránt érzett tisztelete, megbecsülése és elismerése jeléül pedig Tiszavirág Turisztikai Díjatalapított.

 

A díjak adományozását javaslattétellel kezdeményezheti minden természetes és jogi személy vagy közösség. A javaslatnak tartalmaznia kell a díjra méltónak tartott személy, vagy közösség nevét, címét, valamint az elismerni kívánt tevékenység ismertetését. A javaslatokat 2020. október 31-ig írásban kell eljuttatni Szolnok Megyei Jogú Város polgármesteréhez. Amennyiben a díj adományozására javaslatot tevő a felterjesztésében ezt kifejezetten kéri, felterjesztését a soron következő évben is figyelembe kell venni a döntés meghozatalakor, ha a felterjesztett személy díjadományozásban a felterjesztés évében nem részesül. A javaslattételekkel kapcsolatos részletes felhívások a www.szolnok.hu oldalon találhatók.

 

A díjak – amennyiben a járványügyi helyzet lehetővé teszi - a tárgyévet követő Magyar Kultúra Napi városi ünnepségen kerülnek átadásra.

 

Szalay Ferenc                                  

Szolnok Megyei Jogú Város Polgármestere      

VISSZA

Tisztelt Olvasó! Szolnok hírei, programjai iOS és androidos mobiltelefonjáról is elérhetők. Töltse le az alkalmazásboltból a SzolnokApp mobil alkalmazást és olvassa mobiljáról a legfrissebb szolnoki információkat!

SzolnokApp link: http://info.szolnok.hu/app

További hírek

Átadták a megújult Művésztelepet

2020-10-19

A nemsokára 120 éves Szolnoki Művésztelep olyan ékköve a városnak, mely kellőképpen megérdemelte már, hogy egy átfogó turizmusfejlesztési stratégia részeként gondolják újra a szakemberek. 

Új csarnok építése kezdődik a MÁV-Start Zrt. szolnoki Járműjavítójában

2020-10-16

Mintegy 800 millió forintból épülő új, háromállású felületelőkészítő- és fényező csarnok kivitelezése kezdődik a napokban a MÁV-Start Zrt. szolnoki Járműjavítójában, miután sikeres közbeszerzési eljárást követően a társaság szerződést kötött pénteken a nyertes Bolax Kft.-vel.

Virág és dekoráruház nyílt a Városmajor úton

2020-10-16

Veszélyes hely – a szó jó értelmében a Városmajor úton megnyílt C&L Flora Virág és Dekoráruház, mivel ha valaki egyszer ellátogat ide, akkor biztosan újra meg újra visszatér és sosem távozik üres kézzel. Mindez a jó ízléssel összeválogatott, igényes és kiváló minőségű kínálatnak és az üzletet működtető profi csapatnak köszönhető.

Hatmilliárd forintos beruházással bővít a Béres Gyógyszergyár Zrt.

2020-10-15

Több mint hatmilliárd forintos beruházással bővíti tevékenységét a Béres Gyógyszergyár Zrt. Szolnokon - mondta a pénzügyminiszter csütörtökön a vállalat új gyártórészlegének alapkőletételén.

Faültetéssel kezdődött a 72 óra kompromisszumok nélkül önkéntes akció

2020-10-10

Szombaton délelőtt elültették az Összefogás fáját a Rózsakertben a katolikus, református, evangélikus egyházak által szervezett 72 óra kompromisszum nélkül elnevezésű önkéntes akció nyitányaként. A programhoz idén kapcsolódik a TISZtA PART részprojekt egy geocaching játékkal„Elveszett ládák fosztogatói a TISZtA PARTON” címmel.